Incep lista pentru 2016

Vrei si tu permis de conducere? Si eu Vreau!

Nu sunt bloggerita de foarte mult timp dar asta nu m-a oprit sa incerc acest domeniu vast numit social media. Daca la majoritatea campaniilor ma pot implica si eu alaturi de colegii mei mai mari cu ani grei in spate, pentru ca scriu bine, am umor si cititorii pur si simplu ma adora (modesta de mine), am in schimb un gust amar cand primesc invitatii de la diferiti clienti care ma invita sa testez diferite modele superbe de masini. Iar eu trebuie sa-i refuz dintr-un motiv foarte simplu – N-am permis de conducere 🙁

Ultimul mail primit a pus capac la frustrarile mele, cand vad alti colegi ca pleaca cu super masini in concediu, la munte, la mare si eu trebuie sa ma rezum la autobuz, tren, RATB sau metrou. Prin urmare m-am mobilizat si am cautat pe net cateva tips and tricks ca sa reusesc sa am si eu permisul MEU de conducere. Si pentru ca nu sunt un om egoist, m-am gandit sa impartasesc cu voi sugestiile pe care mi le-au dat si mie alti binevoitori, online si offline.

Relaxarea e cheia

Indiferent de persoana cu care am vorbit, barbat, femeie, adolescent cu permis de conducere de la 18 ani, toti mi-au zis in linii mari acelasi lucru – Cand te apuci de orele de condus, invata sa te relaxezi. E important sa nu te agiti cand te afli la volan, sa nu te crispezi cand apesi ambreiajul, acceleratia, cand schimbi directia. Relaxarea e recomandata si la completarea oricaror chestionare auto categoria B,C,E si ce alte categorii te intereseaza. Toți mi-au spus că a fost ușor și ca au invatat repede pentru ca ai fost relaxati. In concluzie, indiferent ca esti la volan pentru prima data sau ca ai inceput sa completezi un chestionar, mai puțină grabă, mai multă conștientizare. Nu e nicio tragedie daca pici toate testele completate online. O sa exersezi pana reusesti dar totul cu calm si detasare.

Vorbeste cu un prieten sa-ti dea voie sa te obisnuiesti cu masina

Evident ca nu vorbesc aici de imprumutat masina pentru condus pe drumurile publice, dar poti sa vorbesti cu un prieten sa mergeti undeva intr-un poligon sau o parcare libera si sa exersezi putin comenzile de baza – pornirea masinii, accelerarea, frana, directia, sa te obisnuiesti cu cocpit-ul, cu ideea de a conduce.

Acceseaza site-uri de specialitate inainte de a incepe scoala de soferi

Orele de condus costă foarte mult, așa că asigură-te că îți investești banii cu înțelepciune. Dacă te chinui puțin să înțelegi ce îți explică instructorul, ai șanse mai mari să treci examenul, iar ceea ce ai învățat îți va fi de folos și după aceea. În plus, citește din timp legislația rutieră și testează-ți cunoștințele pe site-uri de specialitate cu multe săptămâni înainte de fixarea examenului propriu zis.

Toti sunt soferi, dar nu toti conduc la fel

Condusul nu e un lucru pe care toți îl fac la fel. Dacă ai probleme cu o anumită tehnică sau stil, nu trebuie să îți fie frică să-l întrebi pe instructor dacă îți poate arăta altă metodă de a face un lucru, pentru că majoritatea au diferite metode și tehnici de condus, care pot fi folosite în funcție de nevoile fiecărui individ. Așa că, dacă nu îți iese parcarea cu spatele, ori de câte ori încerci sau modul în care conduci pare dezordonat, recunoaște și încearcă să rezolvi acest lucru cu instructorul. Mai bine pui 100 de întrebări la timpul potrivit decât să ajungi să susții examenul și să te simți nepregătit/ă.

Nu stiu voi dar eu vreau sa ma apuc de scoala de soferi pentru ca Gulia merita sa fie soferita. Voi ce credeti?

Lasă un răspuns