Adopta un film romanesc Minte-ma frumos in Centrul Vechi

A inceput campania ADOPTA un film ROMANESC – Minte-ma frumos in Centrul Vechi

Luna noua, proiect nou!
Se dau 10 bloggeri, productii romanesti, scurt metraje si lung metraje, creativitate, dedicare, actori, regizori si scenaristi si rezulta proiectul „Adopta un film romanesc„.

Tot ma vaitam eu de calitatea filmelor romanesti si de faptul ca norocosii care se bucura de bugete impresionante nu stiu ce sa faca cu ele, iata ca acum voi avea sansa sa vad si sa sustin productii romanesti, sa cunosc oamenii din spatele acestor proiecte si sa vad cum acestea iau nastere.

Primul film din acest proiect este „Minte-ma frumos in Centrul Vechi”.

Minte-ma Frumos in Centrul Vechi

Mi-a atras atentia in primul rand numele. Gulia si Centrul Vechi au o relatie speciala, pentru ca dupa ce apuci sa lucrezi vreo 4 ani pe acolo n-ai cum sa nu fii total vrajit, iar sentimentul este foarte dubios. Pe de-o parte imi place la nebunie Centrul Vechi pentru nebunia, varietatea oamenilor si pentru ca se poate intampla orice, pe de alta parte nu il mai suport fix din aceleasi motive!

Din start am zis ca „mintitul frumos” nu avea cum sa se intample in alta parte decat in Centrul Vechi, acolo este raiul falsitatii, snobismului si ambalajelor frumoase. Nu avea cum sa fie „Minte-ma frumos in Chitilisboug”! Ce naiba sa minti? Esti in Chitilisbourg!!!

Dar de fapt chestiunea este mult mai profunda…
„Minte-ma frumos in Centrul Vechi” spune povestea a cinci tineri actori ce pregatesc un spectacol intr-un teatru …de unde credeti? …..din Centrul Vechi. Doru, Dora, Lucy, Alecu si Freddy alcatuiesc un armonios pentagon amoros (cred ca numa-n Centru Vechi poate fi un PENTAGON amoros!!!). Dora si Lucy sunt indragostite de Doru, dar Doru e indragostit de pacanele. Alecu e indragostit de Dora, dar se multumeste cu Lucy. Lucy se multumeste cu toti, dar Freddy… chiar: pe cine iubeste Freddy? Ca doar nu pe Antonio, sufleurul trupei… Un singur lucru e cert: camatarii nu-l iubesc deloc pe Doru, mai ales cand e in joc onoarea brandului Marlon. Noroc cu Toni, care, desi au trecut 3 ani de la „Minte-ma frumos”, nu si-a pierdut talentul de hacker. Si cum Oana, sotia lui, si-a pus in minte sa-i naseasca pe Dora si Doru, Toni mai loveste o data. Cum era de asteptat, cel lovit va fi chiar Toni. Norocul lui ca stie sa se faca de ras ca nimeni altul.

V-am ametit?
E bine ca am solutia!

Minte-mă frumos în Centrul Vechi, o comedie nebuna si imbarligata, se lansează în cinematografe pe 1 aprilie.

Regizat de Iura Luncașu, filmul reunește nume tinere ale scenei teatrului românesc: Pavel Ulici, Nicoleta Hâncu, Antoaneta Zaharia, Marius Damian, Sorin Miron, Alexandru Unguru, Aida Economu, Diana Roman, dar și nume cunoscute și apreciate din lumea filmului: Coca Bloos, Adriana Trandafir, Emilian Oprea şi George Pişteranu. Alături de ei apar și vedete tv, precum Viorel Lis, Codin Maticiuc şi Virgil Ianţu.

“Minte-mă frumos în Centrul Vechi” este produs de Fundația Teatrul Contemporan. Producători: Adrian Lustig și Cristina Dobrițoiu. Scenariul este semnat de Adrian Lustig, imaginea – Andrei Băltărețu.

Va las acum cu trailer-ul:

 

Lasă un răspuns