[Cronica de film] The Accountant

Si-am fost ieri sa vedem noul film cu Ben Affleck, The Accountant: Cifre periculoase.
Dupa experienta The Big Short, chiar eram pregatita sa nu inteleg nimic din ce face contabilul, dar ma incalzeam cu ideea ca macar am incercat. Right?

Drama regizata de Gavin O’Connor spune povestea unui copil care sufera de autism si ai carui parinti nu stiu cum sa abordeze aceasta problema. Castigator din aceasta lupta a diferentelor de opinie iese tatal baiatului care il baga intr-un program intentiv de antrenamente menite sa faca din baiatelul firav un luptator neinfricat.

the-accountant

Major si vaccinat, Christian Wolff (Ben Affleck) alias Lou Carroll alias Carl Gauss and so on, ajunge sa fie contabilul unora dintre cele mai periculoase organizatii criminale din lume. Lucrurile se complica in momentul in care savantul matematician ajunge pe radarul autoritatilor si acestea fac tot posibilul sa il identifice si sa il prinda. In acelasi timp Christian Wolff incearca sa scape de tinta pusa de ultimul sau client, o companie de robotica. Scapa sau nu scapa? Evident nu veti afla de la mine raspunsul la aceasta intrebare 🙂

the-accountant-

All in all, mi s-a parut un film bun, cu un subiect interesant, presarat cu destul de mult suspans si cu mistere, care are personaje misto ce spun o poveste frumoasa si chiar emotionanta. Uneori poate prea violent pentru un film care se numeste The Accountat, alteori prea amuzant pentru un film cu acest nume. Asadar, da, mi se pare un film complet, cu de toate, care o sa va dea si ocazia sa ziceti „Era fra-su, ma!” 🙂

Normal ca am si o remarca negativa, don’t hate me, chiar imi place Ben Affleck, dar nu mi se pare potrivit pentru acest rol. Nu mi se pare ca a construit deloc personajul, doar din descrierile altora reiese ca Wolff este un savant matematician ce sufera de autism, rece, incapabil de relatii interumane si care e chiar un ucigas cu sange rece. Altfel, de partea noastra a ecranului a ajuns acelasi tip simpatic si haios, singura diferenta a fost ca era cam suparatel si bosumflat.

The Accountant: Cifre periculoase intra din 28 octombrie in cinematografe.

Lasă un răspuns