[Cronică de film] The Circle

Și-am fost să vedem noul film cu Tom Hanks. Dap, vorbesc despre The Circle.

Povestea e simplă și sună ușor cunoscut.. Oare pentru că pare atât de ruptă din realitatea zilelor noastre?
Mae (Emma Watson) se angajează la The Circle, un gigant tehnologic ce oferă di tăti clienților săi, de la some fancy social media și până la cumpărături online sau chiar posibilitatea de a-și vota președintele. The Circle înseamna practic o identitate online completă și extrem de transparentă, pe principiul „secretele sunt minciuni”.

Dar ce te faci când realizezi ca această identitate presupune renunțarea la orice formă de intimitate, o  viață trăită numai pentru followeri și multe alte side effects la care nici nu te-ai gândit?

Păi cam ăsta e și marele impas al lui Mae. Cum o scoate ea la capăt, evident nu veți afla de la mine.

Eu vă zic doar ca pe mine m-a întristat maxim filmul ăsta…
Chiar sunt sătulă de realitatea asta în care colcăim cu toții. Ne străduim din răsputeri să o prezentăm ca frumoasă, dar nu încercăm deloc să o facem să fie așa!
Mergem în diverse locuri ca să avem ce posta pe facebook sau instagram, dar nu stăm doua clipe să ne bucurăm cu adevărat de locul ăla. Facem chestii pentru followeri și like-uri, nu pentru noi sau cei dragi nouă.
Și după toate astea să mai vina și filmul ăsta să ducă toată nebunia la un nou nivel…e prea mult!

Mai mult decât atât, parcă și scenariștii, regizorul și întreaga echipă s-au speriat așa tare de ideea filmului că nici n-au mai îndrăznit să o aprofundeze. Au schițat așa vag niște chestii și ne-au lăsat pe noi să ne imaginăm restul.

Dacă nu vă sperie destul realitatea, vedeți că din 5 mai intră în cinematografe The Circle, distribuit de Ro Image.

 

Lasă un răspuns