[Cronică de film] The Dark Tower – Turnul Întunecat

Și-am fost ieri să vedem filmul ăla cu Matthew McConaughey în rolul personajului negativ, anume The Dark Tower – Turnul Întunecat.

Filmul este prima ecranizare a operei omonime semnate de celebrul scriitor Stephen King, iar la adaptarea scenariului au lucrat Nikolaj Arcel, Akiva Goldsman, Jeff Pinkner și Anders Thomas Jensen. Nikolaj Arcel este și regizorul acestui film.

Jake Chambers (Tom Taylor), un băiat de 14 ani din New York, visează în fiecare noapte locuri și întâmplări dintr-o altă lume. Oricât de ireale par , visele sale nu sunt doar rezultatul imaginației și subconștientului său, ci sunt chiar fragmente din realitatea unui univers paralel, interconectat cu Pământul.

Mai sunt şi alte lumi în afară de cea în care trăim, susține Stephen King, creatorul The Dark Tower / Turnul Întunecat – un multi-univers în care cotidianul coexistă cu supranaturalul.

Eterna confruntare dintre bine și rău capătă în această poveste noi valențe: Roland Deschain (Idris Elba) este ultimul dintr-o pleiadă de vajnici pistolari care au jurat să mențină pacea și să apere cu preţul vieţii Turnul, elementul de echilibru ce ține lumea laolaltă. La rândul său, Walter O’Dim alias Omul în negru (Matthew McConaughey), chintesența răului, vrea să instaleze haosul în toate lumile cunoscute, iar pentru a reuși, este suficient să doboare Turnul. Cei doi poartă o nesfârşită luptă, iar de deznodământul acesteia depinde însăşi soarta omenirii.

Singurul care ar putea înclina balanța este chiar puștiul din New York. Dar va reuși el oare să se trezească la timp și să pătrundă în cealaltă dimensiune? Evident, asta nu veți afla de mine.

Eu vă spun doar că mie mi-a plăcut filmul ăsta! A reușit să mă bage destul de bine în universul ăsta al lui Stephen King și să mă țină acolo până la finalul filmului…poate și puțin după! Mi-au placut imaginile, mi-a plăcut interpretarea actorilor și chiar l-am apreciat pe Matthew McConaughey că a reușit să iasă din tiparul rolurilor cu care ne-a obișnuit.

Vă recomand să ieșiți puțin la plimbare într-un univers paralel cu ajutorul filmului The Dark Tower – Turnul Întunecat.

Lasă un răspuns