[Cronica de film & Concurs] Passengers / Pasagerii

Si-am fost sa vedem un film care mi-a atras atentia din primele secunde de trailer, Passengers / Pasagerii.

Stii momentul ala dupa party-ul de revelion cand te trezesti primul? Te bucuri asa putin de liniste si de faptul ca nu te bati cu nimeni pe cafea, dar curand incepi sa te intrebi „now what?”…
Cam asa si cu pasagerii.
Se face ca o calatorie intre Pamant si o planeta in curs de populare dura 120 de ani, timp in care cei 5000 de pasageri aflati la bordul navei dormeau linistiti in patuturile lor perfecte pentru hibernare. Toate bune si frumoase pana cand doi pasageri se trezesc cu chef mare de colonizat galaxii noi, dar avantul le este retezat cand afla ca s-au trezit cu 90 de ani mai devreme! Si ce faci sa pierzi vremea pe o nava?

Noroc ca nava avea un defect si asa au avut si ei ceva de facut. Nu le apasa pe umeri decat o „micutza” responsabilitate, vietile a celor 5000 de oameni care dormeau linistiti. Reusesc oare o scriitoare, Aurora (Jennifer Lawrence), si un mecanic, Jim (Chris Pratt), sa salveze nava? Evident nu veti afla de la mine 🙂

Mi-a placut mult povestea si felul in care a fost conturata. Mi-a placut ideea filmului si faptul ca te cam pune pe ganduri. Oare eu ce as fi facut in conditiile alea? As fi reusit ceea ce au facut ei sau m-as fi aruncat in spatiu?

Mi-a placut si faptul ca feel-ul filmului e chiar diferit de trailer. In trailer totul este alert, la limita si periculos, pe cand filmul este mai degraba unul romantic cu pasaje de actiune. Multe mesaje si citate puteti retine si aprecia, iar pe unul zici ca eu l-am bagat in scenariu. Ideea aia de „nu conteaza unde esti, ci cu cine esti” cred ca v-ati saturat de cate ori v-am zis-o. Mergeti la film sa o mai auziti si de la altii :))

In loc de incheiere, CONCURS!
Am doua ceasuri super spatiale perfecte pentru orice pasager.
Primii doi care ridicati mana stanga sus si cu dreapta lasati un coment mai jos sigur nu veti intarzia la film!

Later edit: avem doi oameni puctuali si super rapizi care acum au si un ceas super jmecher! Multumesc pentru coment-uri!!!

Passengers / Pasagerii intra din 23 decembrie in cinematografe si este distribuit de InterComFilm.

7 comentarii la „[Cronica de film & Concurs] Passengers / Pasagerii

  1. Recenziile, excelente , ca de obicei. Şi a mea logodnică o să aprecieze filmul, deşi era total împotriva SF urilor.
    Păi, din judeţul (Covasna) fără un cinema (trebuie să mergem la Braşov), multe salutări şi Sărbători Fericite !

Lasă un răspuns