[Cronica de film] Sausage Party

Bai, am fost aseara sa vedem filmul Sausage Party – Petrecerea Carnatilor.
Il asteptam de mult, de cand vazusem prima data trailer-ul.
Mi-am dat seama ca filmul nu va fi chiar asa cum arata el in trailer in momentul in care am realizat ca e si Seth Rogen pe acolo…

Povestea e simpla, filmul oferindu-ne ocazia sa vedem lumea prin ochii alimentelor. Se apropie Red White and Blue Day (adica 4th of July :)) ) si toate produsele dintr-un supermarket asteapta sa fie alese de cumparatori. Isi incep dimineata cu cantecelul lor, oda zeilor, se chinuiesc sa ramana proaspete si intacte ca cineva sa le aleaga si sa le duca to the Great Beyond. Alternativa este sa fie luate de Printul Intunericului, adica aruncate la gunoi de angajatul supermarketului. Toate bune si frumoase pana cand un borcan de mustar se intoarce din lumea de dincolo, adica a fost returnat. Desi la exterior este intact, mustarul este foarte tulburat de ce a vazut ca se intampla dincolo de usile magazinului. Zeii care ii duceau catre the Great Beyond sunt de fapt malefici si ii mananca!

Sausage Party - Petrecerea carnatilor

Evident ca nimeni nu il ia in seama, dar lui Frank, un carnat care astepta cu nerabdare clipa in care va trece dincolo pentru a se cunoaste mai bine cu iubita lui, incep sa ii apara mici semne de intrebare. Asa ca profita de un mic accident petrecut in magazin pentru a porni in cautarea adevarului despre propria lor existenta si despre  ceea ce li se intampla cu adevarat produselor alimentare dupa ce parasesc rafturile magazinelor.

Ce descopera Frank? Sunt oare pregatite produsele pentru adevarul adevarat? Eh, veti afla voi cand mergeti sa vedeti animatia!

Sausage Party

Filmul nu este deloc asa cum vi l-am rezumat eu si nici cum este el prezentat in trailer!
Este probabil cel mai Seth Rogen film, dintre toate filmele pe care si-a pus Seth Rogen amprenta. Sausage Party este atat de imposibil, exagerat, ironic, porno, satiric, wtf si cum mai vreti voi, incat nu pot sa il compar cu absolut nimic.

Intr-o vreme in care nu mai poti sa spui o vorba sau, si mai grav, sa faci o gluma fara ca cineva sa se simta vizat si implicit deranjat, filmul Sausage Party vine si face misto de toti si toate, intr-o avalansa de glume super exagerate si fara perdea. Si nu numai ca face glume, dar filmul in sine este o parodie si o satira la adresa religiei si chestiunilor politice. Situatia refugiatilor, terorismul, extremismul de orice fel, tensiunile dintre evrei si musulmani sau cele dintre Statele Unite si Mexic, toate apar intr-o forma sau alta in cadrul animatiei.

Cand crezi ca nu te mai poate surprinde, uimi, ingrozi cu nimic, vine finalul, intr-adevar apoteotic si suuuuper mega wtf!

Cred ca filmul asta a adunat cei tembeli actori de comedie din America (gen: Michael Cera, James Franco, Salma Hayek, Jonah Hill, Nick Kroll, David Krumholtz, Danny McBride, Edward Norton, Seth Rogen, Paul Rudd şi Kristen Wiig) si dupa ce s-au strans ei asa intr-o camera s-au pus pe fumat (iarba, what else). Si uite asa a iesit scenariul!

In loc de concluzie tin sa va spun ca Sausage Party este un film nerecomandat copiilor sub 15 ani! Sub nicio forma sa nu il confundati cu vreo povestioara frumoasa de la Pixar sau Disney pentru ca nu e! Lasati copiii acasa si mergeti singurei la acest film! Dar musai mergeti!

Sausage Party intra din 12 august in cinematografe si este distribuit de InterComFilm.

Sausage Party

 

Lasă un răspuns