[Cronică de film] The Upside / Asistent de (ne)voie

Am început anul cu niște lecții de viață (nu, nu alea de pe tv) presărate subtil într-un excelent film de comedie! În a doua săptămână din an am fost să vad filmul The Upside / Asistent de (ne)voie, care e un remake al lui „The Intouchables”, care e bazat pe o poveste reală.

Vă spun de pe acum: n-am văzut filmul original, deci să nu vă așteptați la comparații!
Dar să revenim la Asistent de (ne)voie…

Uneori nici nu ne dăm seama cât de mult ne poate schimba viața o singură persoană și alteori ne vine cu atât mai greu să credem că propria noastră persoană poate avea un impact incredibil asupra cuiva (or maybe that’s just me), daaaar apar unele momente care ne deschid ochii.

Un astfel de moment (lung de … undeva la 127 de minute) poate fi filmul The Upside / Asistent de (ne)voie. O poveste emoționantă despre prietenia neașteptată care se naște între un bărbat paraplegic, bogat, extrem de calculat și cu mult bun simț și îngrijitorul său, un tânăr de culoare, cu un limbaj și mai colorat și un cazier intersant.

Am apreciat la acest film că oferă o altă perspectivă a dizabilității și nu abuzează de povestea extrem de tristă a unui om care depinde în totalitate de cineva. Deși ne sunt prezentate greutățile prin care acesta trece, regizorul nu a vrut să ne smulgă o lacrimă, ci mai degrabă un șiroi întreg… de la râsul cu lacrimi!

Kevin Hart în rolul îngrijitorului Dell este … de zile mari! E suficient să apară în cadru și toată sala de cinema se umple de chicote! Iar atunci când interacționează cu Bryan Cranston (Phillip) iese comedie!
Nicole Kidman este evident o doamnă!

Am rămas puțin fără suflare când în poveste apare pe neașteptate și Julianna Margulies (Lily). Nu știu cum sunteți voi, dar eu m-am uitat la The Good Wife numai pentru că ea avea rolul principal. Iar acum abia daca am clipit pe durata scenei ei…uf!

În loc de încheiere vă spun că trailer-ul nu îi face dreptate filmului. You have to trust me on this! Mergeți să vedeți The Upside / Asistent de (ne)voie. Intră din 11 ianuarie în cinematografe și este distribuit de Ro Image.

 

Lasă un răspuns