Cu sau fara IS, aceasta este intrebarea

Pentru ca de Black Friday mereu ma transform in consultant pentru cei care doresc sa isi ia o camera foto, m-am gandit sa scriu acum acest articol.

Cine e dom’le IS asta si ce vrea de la noi?

IS asta il vedeti pe obiectivele dslr-urile, dupa niste cifre, care cifre daca nu stiti ce inseamna o sa va explice tot Gulia intr-un articol viitor.

IS vine de la image stabilizer, adica stabilizator de imagine si nu face altceva decat sa anuleze tremurul mainilor atunci cand fotografiezi din mana si nu cu camera asezata pe trepied. Daca subiectul se misca, nici mama tuturor stabilizatoarelor nu poate sa il tina pe loc!

Cei care folositi Nikon, nu va uitati dupa IS ca nu o sa gasiti. Asta pentru ca la Nikon nu e IS, ci este VRvibration reduction, adica tot stabilizator de imagine da’ zis mai fancy.

Stanga: cu VR --- Dreapta: fara VR
Stanga: cu VR – Dreapta: fara VR

Daca din cuvinte nu am reusit sa ma fac inteleasa, am incropit un mic test foto in lumina slaba unde prezenta sau absenta VR e foarte evidenta.
Am pozat bestialele bezele primite azi cadou de la Cezar (BaKings), folosind in ambele cadre aceleasi setari din camera. In poza din stanga VR era ON, pentru poza din dreapta am mutat pe OFF.

I rest my case!

ps. sa nu va aud ca va plangeti de calitatea pozelor, nu am lentila de macro, asaca am dat mult crop (asta e singura chestie „editata”).

Lasă un răspuns