De cat de mult noroc ai nevoie la… jocurile de noroc

Romanii sunt fascinati de noroc, daca ne gandim la cozile de la agentiile loto din unele momente, dar si de interesul major, de-a lungul timpului, pentru fel de fel de concursuri, unele chiar care au facut istorie in marketing (campaniile European Drinks sau campaniile Pro TV, din urma cu multi ani). Acum, pe masura ce societatea s-a mai maturizat, perceptia fata de noroc s-a schimbat, s-a mai echilibrat. In continuare exista aceasta fascinatie pentru „banii nemunciti”, insa as spune ca este ceva mai mult realism.

Norocul care iti schimba viata este la fel de tentant si in statele dezvoltate, nu este o chestiune romaneasca. In prezent, mai popular este totusi norocul de moment, cel care nu are o influenta majora asupra ta, dar… iti poate insenina ziua. Si aici ma refer la diverse jocuri si promotii, de la campaniile din magazine (cand cumperi o cutie de bomboane de ciocolata si trebuie sa razuiesti un loz sa vezi ce ai castigat) si pana la jocurile de noroc, precum pariurile sportive. Acestea din urma sunt tot mai populare in tara noastra, mai ales de cand au trecut si in mediul online.

Nimeni nu are impresia (sper) ca se poate imbogati la pariuri online. Cei care joaca o fac in primul rand pentru distractie, dar evident ca exista acea tentatie de castig, de „ghicire” a cotelor. La astfel de jocuri, in general nu te bazezi doar pe noroc, ci si pe analiza pe care o faci. Astfel, ai nevoie de multe informatii inainte de a paria. Multi cauta online ponturi pentru pariuri sportive, caci au aparut chiar website-uri dedicate pariorilor. Unii merg pe rezultate probabile si incearca sa obtina castiguri mici, dar mai probabile. De genul „pariez 10 lei si primesc 12 lei”.

Altii fac pariuri de valoare mica (de cativa lei) cu cote foarte mari; pierd aproape mereu, insa spera ca la un moment dat sa reuseasca sa castige o suma foarte mare (mii sau zeci de mii de lei) – o atitudine asemanatoare cu cea de la loterie, de la jocuri precum 6 din 49, unde speri ca macar sa ghicesti 4 sau 5 numere, deci o suma frumoasa, dar nu una care sa te imbogateasca.

De cat de mult noroc ai nevoie la jocurile de noroc? Chiar daca la unele potentialul castig tine cont si de cunostinte (asa cum am aratat mai sus, la pariuri sportive), in realitate tot norocul este cel care face diferenta. Pana si echipe precum Real Madrid sau FC Barcelona mai au zile proaste, deci… nu merge sa pariezi mereu pe favoriti.

Lasă un răspuns