Despre noroc – jocuri, timp liber, decizii, viata

Se vorbeste adesea despre noroc. Avem nevoie de el in viata, asta este cert, insa mai putin clar este cat de mult depinde de noi si cat este… soarta. Se spune ca unele lucruri sunt facute sa se intample (si ca noi suntem doar niste pioni care ne jucam rolul in viata), insa in acelasi timp norocul si-l face omul cu mana lui.

Cert este ca uneori trebuie sa joci pentru a avea sansa de a avea noroc – si nu ma refer aici doar la jocurile de noroc, de genul celor din categoria de pariuri sportive online. Dar si aici, de fapt, este o ilustrare foarte bune a cum se intampla lucrurile in viata: ai nevoie de inspiratie, informatii (munca practic, ca si cercetarea ocupa timp si necesita efort, chiar si daca faci totul cu placere), dar si de noroc, de un context in favoarea ta; in acelasi timp, daca te lacomesti si pariezi mai mult decat este cazul, poti sa pierzi totul. Exact ca in viata, cum spuneam.

Cand cauti pe Google cuvantul „noroc”, primul rezultat este Loteria Romana. Amuzant este ca pe urmatoarele doua locuri in „clasament” apar rezultate legate de religie – un website specializat si… ziarul Libertatea (paradoxal, ziarul cu fata de la pagina 5 ofera invataturi crestine). Urmeaza pe Google fotografii cu berea Noroc, stiri si rezultate de pe Wikipedia si un dictionar explicativ. „Noroc are mai multe intelesuri, de exemplu in limba germana inseamna si o stare de fericire”, zice Wikipedia. Norocul si fericirea sunt adesea asociate, normal. Daca nu ai noroc, nici nu poti fi prea fericit… Merg mai departe sa citesc ce spune dex-ul si sunt o gramada de explicatii. Complicat cu norocul!

Daca incerci sa cauti in schimb rezultate pentru „jocuri de noroc”, deja se trece la divertisment pentru timpul liber si mai ales la un subiect de mare interes pentru oricine – banii. Norocul este asociat cu banii, chiar daca banii nu aduc fericirea (sau este altfel?). Apropo de jocuri de noroc, acestea pare ca s-au mutat online in ultima vreme, in special pe sectorul de pariuri sportive. Operatori precum Unibet sunt astazi foarte prezenti in mediul online romanesc. Doar noroc sa fie, ca ai unde sa-l speculezi, nu-i asa? 🙂

Cand luam decizii in viata, chiar si unele foarte marunte, ne schimbam practic „povestea”. Ne bazam adesea pe noroc, dar mereu norocul are nevoie de un suport stabil pentru a putea exista. Norocul nu tine de fapt numai de jocuri si de timpul nostru liber, ci are legatura profunda cu ceea ce facem in viata. Ai nevoie de putin noroc oriunde, pana si la locul de munca. Nu te poti baza pe noroc pentru a avea o cariera, dar ceva noroc nu strica atunci cand seful trebuie sa avanseze pe cineva si exista mai multi concurenti cu statut asemanator, iar alegerea este pur subiectiva si orientativa.

Lasă un răspuns