O expozitie care se joaca cu noi si noi cu ea – INTERNETICS 2015

Am trecut sambata seara pe langa Hanul Gabroveni si mi-a atras atentia o proiectie. Scria mare si luminos: Grolsch. Asta sigur e de mine!

Azi am fost si am vizitat expozitia DIGITAL ARTISTS @INTERNETICS 2015.

Am descoperit tot soiul de instalatii care mai de care mai traznite si mai experimentale, ca sa zic asa. Nu exista semne de genul „nu atingeti exponatele”, ci din contra, interactiunea este incurajata pentru ca aduce instalatiile la viata!

Mi-au placut clipurile de pe ecranele de la intrare, realizate de Anton Groves si Damian Groves. Cei doi artisti prezinta colectia de primavara-vara a designer-ului Ioana Ciolacu intr-o maniera total inedita si folosind niste imagini superbe.

M-am distrat teribil interactionand cu holograma! Si inteleg ca inca este intr-o prima faza de proiectare si ca pe viitor senzorul de miscare va fi imbunatatit si ne vom distra si mai tare!

Digital Artists @Internatics 2015

Eu oricum vorbesc si cu plantele, nah, ca de la leguma la alta balarie…dar in cadrul expozitie oricine poate face asta! E un circuit dragut care te conecteaza la fiecare din cele sapte plantute pe care le include. Si ele se apuca sa iti cante, sa iti vorbeaza si sa faca lumina. “Looking for network” by Aural Eye este un fel de mini gradina interactiva formata din plante care vor sa fie mangaiate, odata ce vei atinge una din plante, aceasta va reactiona, cum stie ea mai bine. You’ll see!

Foto: Internatics
Foto: Internatics

Si daca totul suna prea dubios pana acum, puteti cobori scarile spiralate si ajungeti la cel mai interactiv exponat (daca pot sa ii spun asa). Nu numai ca interactionezi tu cu instalatia, dar tre’sa mai intreactionezi si cu cei din jurul tau. Altfel nu iese melodia!

Mindscape Studio & Elevator Art Group au inventat viitorul sezatorii traditionale – “Sezatoarea cu cantec” are scopul de a crea in mod spontan o comunitate urbana.

Stop pe verde, gen
Stop pe verde, gen

Expozitia e cu intrare libera, deschisa pana duminica, 29 noiembrie, intre orele 16.00 – 22.00, la Hanul Gabroveni.

Mergeti si vedeti!

Lasă un răspuns