[Cronică de film] The Death of Stalin / Moartea lui Stalin

Și-am fost să vedem un film pe care nu credeam vreodată că am să-l văd, o parodie despre perioada din jurul morții lui Stalin. Regizat de Armando Iannucci, filmul The Death of Stalin / Moartea lui Stalin este o comedie neagră, ce scoate în evidență absurdul și depravarea acelor vremuri.

Povestea nu se concentrează atât pe cauza sau pe decesul în sine, cât pe efectele acestuia în peisajul politic și implicit în toată Rusia. Vedem cum oamenii importanți din politică devin dintr-o gașcă unită ce funcționa perfect pentru a-l servi pe “Părintelui Națiunii”, cei mai mari dușmani orientați strict către indeplinirea propriului obiectiv. Cine și cum ajunge să fie cel mai jmecher om din stat aflați văzând filmul.

Cine gustă umorul negru, comicul de situație și parodiile, cu siguranță va râde la filmul Death of Stalin / Moartea lui Stalin. Mie mi-a plăcut! Am râs, am râs cam gălăgios pe alocuri!

Ce am apreciat la filmul ăsta, besides umorul, e atenția la detalii. Deja din afiș vă puteți da seama cam cum stă treaba cu creionatul epocii, construcția personajelor și atmosfera generală a filmului.

Ah, și m-am distrat să văd un film în care Steve Buscemi nu este crazy eyes, ci e chiar un personaj puternic și serios. But still funny!

Dar, trebuie să spun și asta, mi s-a părut că de la jumătatea filmului spre final s-a cam pierdut umorul în favoarea unei portretizări serioase a conflictului. Ce-i drept, dacă tot filmul avea energia și cantitatea de glume pe centimetru pătrat pe care a avut-o inițial, ne cam alegeam cu o adevărată febră musculară…

Pentru o altfel de comedie decât vedem în mod normal la cinema, mergeți la filmul Death of Stalin / Moartea lui Stalin. Intră din 2 februarie în cinematografe și este distribuit de Odeon Cineplex.

Lasă un răspuns