Victor Frankenstein

Si-am fost ieri prin ploaie si vant nebun sa vad noul film al lui Paul McGuigan, Victor Frankenstein.

Filmul se desfasoara intr-o atmosfera la fel de creepy si intunecata ca si vremea de afara, intr-o Londra victoriana foarte frumos ecranizata.

Povestea nu este cea cu care ne-am obisnuit din romanul lui Mary Shelley, ci priveste dintr-un cu totul alt unghi istoria lui Frankenstein. Vedem demersurile si realizarile unui „mad genius” din prisma asistentului sau la fel de genial. Mai mult decat atat, filmul pune accent pe omul Frankenstein si nu pe monstrul Frankenstein

Personajul interpretat de Daniel Radcliffe este foarte bine conturat. El este acel om care din copilarie a suferit de o boala ce nu a fost trata si s-a agravat odata cu trecerea anilor, ajungand sa fie Cocosatul si bataia de joc a intregului circ. Cu toate astea, el este foarte pasionat de anatomia umana, pe care o studiaza cu orice ocazie sau cu orice carte de genul pe care o gaseste. Pana cand intr-o zi este descoperit de Victor Frankenstein (James McAvoy) iar viata lui se schimba complet. Fuge de la circ si primeste in sfarsit un nume, Igor Strausman.

victor_frankenstein-2015-movie-daniel_radcliffe-and-james_McAvoy-2880x1800

 

Victor Frankenstein nu este nici el clasicul savant nebun, geniul in afara legii sau personajul negativ, in acest film il intalnim ca pe un carismatic britanic care nu se opreste pana nu isi indeplineste visul, acela de a crea viata dupa moarte.

Filmul atinge doar tangential problematica moralitatii experimentelor conduse de Frankenstein si este mai degraba un film de actiune spumos ce aduce foarte mult cu stilul aventurilor lui Sherlock.

Daca vreti sa vedeti un film cu o scenografie foarte faina, impecabila, si o actiune care te tine cu sufletul la gura, eu va recomand sa mergeti sa vedeti Victor Frankenstein.

Apare din 4 decembrie in cinematografe si este distribuit de Odeon Cineplex.

 

Ps. Dupa filmul asta am ramas cu o singura intrebare: daca tot i’au pus monstrului doua seturi de plamani, doua inimi…i’au pus si doua bule?

Lasă un răspuns