5 sfaturi de bază pentru un instagram mișto

Cu toții visăm la „fame and fortune” sau cum ar zice prietenașul Bruno Mars „I wanna be on the cover of Forbes magazine”, dar cumva sperăm ca toate astea să se întâmple la o bătaie din palme, să nu trebuiască să depunem niciun efort. Poate când o zbura porcu’ să fie totul așa de ușor! Dar până atunci, rezultate vin tot după multă muncă, pricepere, răbdare … știți rețeta. Cam așa și cu instagramul.

Am participat săptămâna trecută la prima ediție a World of Instagram, o adunare foarte draguță unde bloggerii, oamenii de social media sau digital și instagramerii cu ștate vechi, au făcut schimb de informații, idei și sfaturi legate de acest „new place to be” și anume instagramul.

Indiferent cine ești, dacă ești blogger, vlogger, călătorești mult, gătești sau ai firma ta și te gândești să o promovezi și pe instagram sau poate doar te pasionează social media, iată aici 5 sfaturi de bază venite de la @yesmyfriend și @mateiana pentru a face din contul tău de insta unul plăcut, frumos și numa bun de urmărit:

1.În primul și în primul rând trebuie să postezi conținut de calitate.
Ce înseamnă asta? Păi înseamnă că unghiutzele are so last year și că ar trebui să îți pui creativitatea și imaginația în mișcare. Calitatea nu se referă neaparat la ce sculă folosești, mai toți instagramerii fac poze cu telefonul, imporant este ca rezultatul să fie inedit, creativ și plăcut ochiului.
Ești în fața unui cadru pe care îl face toată lumea? Caută un unghi deosebit, folosește cât mai bine lumina și elementele care alcătuiesc cadrul, nu te rezuma doar la a poza de acolo de unde face toată lumea poza.

 

2. Less is more, dar hai să nu sărim chiar de tot peste editare. Văd foarte multe poze postate pe instagram exact așa cum au ieșit din cameră. Cum să nu pui un filtru ceva când aplicația asta îți oferă atâtea opțiuni?!
La polul opus sunt cei care folosesc toate filtrele din toate aplicațiile de editare pe care le au instalate în telefon. Apoi mai intră într-o aplicație și îi dau HDR. Am înțeles, ai mult spațiu în telefon, e ok, felicitări!
Hai să găsim un echilibru între setări și un filtru care să facă poza mai frumoasă sau să scoată în evidență ceva, să facă poza să semene cu realitatea sau să o îmbunătățească (puțin).

https://www.instagram.com/p/BRvTWNYj-Qw/?taken-by=guliaproduction&hl=ro

3. Noul „location, location, location” este „hashtag, hashtag, hashtag”.
Degeaba ai făcut o super poză dacă nu ajunge să fie văzută de nimeni. Așa că până faci ăia mulți followeri și chiar și după aia, folosește cât mai multe hashtag-uri! Atenție, folosește multe hashtag-uri, dar ai grijă ca acestea să fie relevante, să vorbeasca despre poza pe care vrei să o postezi. Cel mai bine ar fi să începi cu un mic research, să îți salvezi în notes hashtag-urile care te interesează și să nu uiți nici de hub-urile care dau repost.
De ajutor îți poate fi și aplicația Tags For Likes (pentru iOS și Android), o adevărată encilopedie de hashtag-uri, ordonate frumos pe categorii.

4. Be active! Interacționează, dă follow, inimioare, comentează, răspunde comentariilor, explorează, urmărește, învață!
Sunt atâtea conturi faine încât chiar e păcat să stai să scrollezi între aceiași oameni pe care îi urmărești și pe facebook. Cu cât explorezi mai mult, cu atât ești mereu la curent cu noutățile și, implicit, te dezvolți și îți faci instagramul mai frumos.

5. Subtil și personal. Atunci când prezinți/promovezi un produs, renunță la varianta „in your face”! Încadrează produsul într-o poveste personală, fotografia rezultată trebuie să te reprezinte și să arate și să vorbească aceeași limbă cu care s-au obișnuit follower-ii tăi.

Bonus de la Gulia: 6. Lasă linia orizontului…orizontală! 
Nu ajuți cu nimic răsăritul de soare sau peisajul ăla superb de munte dacă înclini telefonul! Serios! Soarele o să se supere și o să intre în nori (să vedem cine se mai bronzează azi), pădurea o să-și cheme toate prietenele insecte, iar noi cei care îți vedem poza o să amețim brusc, o să ne doară capu sau o să ne rupem gâtul și-o să căutam butonul de unfollow…

Acestea au fost cele 5 sfaturi pentru un instagram mișto. Sper că îți vor fi de folos și că ne vei spune și nouă când descoperi un tips & tricks mișto 🙂

În loc de încheiere, o recomandare: musai să dai follow la @yesmyfriend și @mateiana. Au poze faine și ai ce învăța de la ei, în plus, călătoresc mult și-n niște locuri superbe, așa că numa bun să-ți mai clătești ochii cu ceva frumos.

Pe mine mă găsești la @guliaproduction, unde postez chestiuțe din locurile pe unde ajung, cadre așa cum le văd eu, un fel de „viața prin ochii Guliei”.

Evenimentul World of Instagram este initiat Laura Pirlog, Sofia Frunza și Laura Antonov, realizat și implementat cu agenția de publicitate Creative Energy Corner și susținut de Kiehl’s România, Topline, Douglas, Strongbow, PureShapes.ro, Instantly.be, Aqua Carpatica, Mort Subite și desigur, gazda evenimentului, F64.

2 comentarii la „5 sfaturi de bază pentru un instagram mișto

Lasă un răspuns