Am condus o motocicletă și a fost super – Școala Moto Ami

Ce să fac sâmbătă? E tot iarnă, e încă groaznic de frig și n-am chef de nimic…
Știu! Mă duc să învăț să merg cu motoru’!!!

And I did!
Și nu oricum, ci chiar la școală!

Lasă sprânceana jos că îți explic imediat.
Da, așa e, odată cu venirea frigului și a zăpezii, școlile moto din București își închid porțile, iar cursanții trebuie să aștepte venirea primăverii ca să mai învețe chestii noi cu motoru’. Daaaaar, Școala Moto Ami nu lasă vremea să îi stea în cale, așa că este prima școală din București care funcționează și pe timpul iernii, iar ședințele se țin într-o hală de 1500 mp din cadrul Faur.

Acolo am fost și eu. Când credeam că m-am rătăcit în imensa incintă Faur, am auzit sunetul salvator: vrrrruuum, vruuum!

Aveam ceva emoții, experiența de pasager pe motor nu te prea ajută atunci când tu ești cel care conduce! Știam cam pe unde sunt chestiile, dar asta nu înseamnă că știam și cum funcționează, știam ideea în teorie, dar nu și în pratică…Chiar și așa, când a fost să începem, m-am urcat pe motor fără nicio ezitare.

Și uite-mă pe motor, cricul era ridicat, cheia în contact, inspir, clipesc și răsucesc pe ON!
O oră și ceva mai încolo se ruga lumea de mine să mă opresc din plimbat!

Prima chestie dificilă, deși n-ai zice, pe care am învățat-o a fost să pornesc de pe loc. După ce mi-a murit motorul de câteva ori am reușit să eliberez ambreiajul în așa fel încât să am o mică, mică viteză care să mă ajute să ma deplasez până deprind cum e cu echilibrul.

Prima tura ever am facut-o cu instructorul alături. La jumatea traseului și-a dat seama că I really got this așa că m-a lăsat singurică și m-a supravegheat de la distanță.

După câteva ture, când am început cu scheme de genul „look mom, no hands„, instructorul a decis că e timpul să învăț să accelez…and the rest is history!

După două ore în care m-am plimbat eu pe mine cu motorul, am plecat de acolo super plină de energie, voie buna și eram gata să cuceresc lumea! Da, motorul chiar îți dă o stare aparte, știam asta, că doar d-aia nu ratez nicio ocazie de a mă plimba, dar atunci când conduci tu e și mai jmecher!

Vă dați seama că vă super recomand și vouă să încercați, nu?! E musai! E o super experiență! Prima lecție și decideți apoi dacă e de voi sau nu 🙂 

Dacă vă surade ideea, hai să vă zic câteva chestii despre Școala Moto Ami.

În afară de faptul că este prima școală din București care funcționează pe timpul iernii, ea a fost înființată în 2014, are patru instructori iubitori ai senzațiilor tari și dornici de aventură (Diana Porumb, Cristi Anghel, Robert Necsulescu și Alex Ciacaru) și se bucură de un procentaj de absolvire de peste 90%.

Dacă te înscrii, vei trece prin 26 de ore obligatorii, care sunt structurate în ore de poligon, enduro și trafic. Școala Moto Ami se diferențiază prin faptul că, pe lângă cursurile teoretice de legislație, a introdus în programă și cursurile de “Prim ajutor” și “Echipamente și siguranță rutieră”. Mai mult, dacă te ține job-ul la birou până la ora 18, îți poți programa cele 13 sedințe în timpul weekendului, Școala Moto Ami are pe perioada iernii un program de luni până duminică, în intervalul orar 10:00-18:00.

Pentru a deveni cursant Școala Moto Ami ai nevoie de puțin curaj, de 1000 de lei pentru plata celor 13 sedințe, plus 200 lei taxa de examen, bani care se pot plăti și în rate, și de respect față de participanții la trafic.

Și mai tare, Școala Moto Ami și Clubul Revenge din Centrul Vechi organizează un concurs prin care poți câștiga intregul curs de școală gratuit, adică 26 de ore didactice. Citește aici detalii despre concurs.

Cei trei bravi Faur: Silviu, Gulia și Marius

4 comentarii la „Am condus o motocicletă și a fost super – Școala Moto Ami

  1. 1200 de lei școala pentru moto? mi se pare cam mult, atât e parcă și pentru categoria „B”… bine, nu zic că ar fi în altă parte mai ieftin dar nu știu, mi se par cam mari prețurile pentru categoria asta

    1. Nu sunt experta in preturi, dar 1000 lei pentru 13 sedinte mi se pare chiar ok. Vine undeva la 76 lei pe sedinta (care dureaza 2 ore). Si e vorba de munca unor oameni, echipamente, benzina…

  2. Te felicit pentru postarea ta dar mai ales pentru frumoasa experienta pe care ai trait-o la scoala moto. Pe 21 ianuarie am fost si eu la un testdrive tot acolo la scoala moto ami ca sa vad cum ma descurc pe motocicleta eu fiind o persoana care merg pe bicicleta de vreo 5 ani si cam de 3 ani destul de des. A fost o experienta minunata iar faptul ca stiu sa merg cu bicicleta a fost in avantajul meu. Instructorul mi-a fost alaturi si mi-a dat indicatiile introductive asa cum a fost si la tine iar cele aproape 90 de minute au trecut in cel mai inedit mod posibil. Ma voi apuca de scoala moto exact cu cei de la AMI peste doar cateva saptamani.

Lasă un răspuns