[Cronica de film] A Cure for Wellness / O terapie pentru viață

Și-am fost ieri și-am văzut un thriller psihologic taaare dubios, cam imprevizibil și pe alocuri scârbos, daaaar super captivant li interesant.
Pe-al spu nume A Cure for Wellness / O terapie pentru viață, este un nou film al regizorului Gore Verbinski și cu siguranță vă va duce și pe voi într-o poveste pe care nici n-o bănuiți atunci când vă așezați în scaunele alea confortabile.

Povestea pare simplă, un agent de bursă de pe Wall Street, Lockhart (Dane DeHaan), este trimis de firma sa la un spa medical din Alpi și are misiunea de a-l aduce înapoi pe preşedintele companiei, Pembroke (Harry Groener), pacient la spa, care le spusese angajaţilor săi că nu are nicio intenţie de a se mai întoarce în New York.

Numai că dintr-un mare ghinion (sau poate o mână iscusită), Lockhart ajunge să fie chiar și el pacient acolo, iar după cum veți afla și voi, „none ever leaves”. După câteva tratamente cel puțin dubioase, descoperă pe propria piele nu doar că nimeni nu mai părăsește vreodată centrul, ci chiar că starea de sănătate i se înrăutățește pe zi ce trece.

Undeva între halucinații și realitate, Lockhart începe să investigheaze secretele întunecate şi şocante din spatele spa-ului, iar cu cât se apropie mai tare de adevăr, cu atât șansele ca el să se întoarcă vreodată la New York par a fi din ce în ce mai mici.

Mie mi-a plăcut filmul ăsta pentru că are o poveste care poate fi descrisă cel mai bine printr-un mare „WTF” și pentru că imaginile sunt super wow, cu peisaje din Alpi și multe cadre super din interiorul centrului. Mi-a mai plăcut și pentru că e un film previzibil-imprevizibil, adică începi să suspectezi care e treaba cu spa-ul, dar pare atât de aberantă ideea ta încât renunți la ea… just in time to be mind blown by the truth!

Deși acțiunea filmului a reușit să mă captiveze astfel încât nici n-am simțit când au trecut cele 146 de minute, nu pot să scap de mulțimea de întrebări care mi se învârt fără încetare în cap și la care filmul nu raspunde! Sunt și mult chestii care n-au sens și mă enervează grav chestia asta, altele care nu sunt complet explicate de film…și alea mă enervează și mai tare!

All in all, un film interesant care merită văzut dacă vă plac thrillere psihologice. Pentru doza de „wtf’ mergeți să vedeți A Cure for Wellness / O terapie pentru viață din 17 februarie în cinematografe, distribuit de Odeon Film.

 

Lasă un răspuns