[Cronica de film] Hail, Caesar – Ave, Cezar

Si stau si ma holbez de mai bine de 30 de minte la o pagina alba, cam cum ma uitam la examenele alea naspa. Am asa o vaga idee ce sa zic, dar poate totusi imi vine si alta…de preferat mai buna!

Problema e ca, nu stiu daca din cauza ca aveam febra sau asa e filmul, eu nu am inteles nimic din Ave, Cezar!

Ok, fratii Coen, fratii Coen..

Am apreciat si impletirea planurilor si intensificarea actiunii…dar punctul culminant si incheierea cand apar? Is there a sequel? Chiar urmaream cu mare atentie (desi, repet, febra febra si paracetamolu’ somn), retineam detalii din scene, ma pregateam pentru the big reveal…

Stii cum e cand spargi un balon si te astepti sa faca bum, iar el face…faaaaaasss!

Cam asa s-au impletit si planurile filmului.

Nu-s chiar dumb, inteleg ca filmul parodiaza societatea americana a anilor ’50 si mai ales industria cinematografica. Industrie care scotea staruri pe banda rulanta, acele persoane cel putin perfecte, care traiau o viata cel putin ideala si aveau un mega talent in ale actoriei. Lor nu li se putea intampla nimic si se descurcau in orice situatie pentru ca…sunt actori si staruri pe deasupra!

Cand colo, ce sa vezi, imaginea nu e tot una cu realitatea! In spatele super-starului, actorului preferat al Hollywood-ului, omului carismatic si handsome…se ascunde de fapt un alcoolic, iresponsabil si naiv!

hail-caesar- ave cezar

Iar tinerelul si simpaticul actor distribuit mai ales in filme western se dovedeste a nu avea decat talentul de a manui lasoul, de altfel neefind in stare sa zica nici macar o replica.

Daca e ceva ce am apreciat la acest film, este faptul ca reda foarte bine realitatea anilor ’50, atat ca imagine cat si ca atmosfera.
Iar imaginile sunt de-a dreptu’ misto! De la cadrele foarte bine gandite si frumoase vizual, pana la coregrafii si costume! Superb!

hail-caesar- ave cezar Scarlett Johansson

Si am mai apreciat-o si pe Scarlett Johansson. Ne-am obisnuit sa o vedem in roluri de fiinta gigansa, fatuca frumusica si naiva…nu stiu cum, dar cu fatzuca aia a ei de copil inocent reuseste sa faca invidioase si fetele din ptm. Cu vocea groasa si atitudinea de mascul feroce …ii pune pe toti la punct.

Da, o distributie impresionanta: George Clooney este Baird Whitlock, vedeta vanata in permanenta de presa, Scarlett Johansson este nelinistita DeeAnna Moran care ramane insarcinata fara a fi casatorita, Channing Tatum este frumuselul cu activitati dubioase, Tilda Swinton joaca rolul unor gemene ziariste Thora Thacker / Thessaly Thacker care pandeau in permanenta pentru a prinde vedete pe picior gresit. Iar Josh Brolin este Eddie Mannix, producatorul sef al studioului de filmare. Ocupatia lui principala era sa aiba grija ca imaginile perfecte ale starurilor sa ramana intacte. Nici urma de pata!
Dar nici acesti mari actori ai Hollywood-ului zilelor noastre nu pot salva filmul Ave, Cezar de ceea ce este el, adica un film slab!

hail-caesar- ave cezar

Am vazut potentialul si priceperea fratilor Coen intr-o scena pentru care au reusit sa creeze multa anticipare. Asteptam deja de cateva minute bune sa vedem rezultatul filmarilor in care tanarul Hobie Doyle (Alden Ehrenreich) isi facea debutul in lumea filmelor de drama. Cand in sfarsit am ajuns la momentul vizualizarii peliculei, fratii Coen se mai joaca putin cu rabdarea noastra creand si mai mult suspans. Ca intr-un final sa radem copios!
M-as risca chiar sa zic ca scena din camera de montaj este preferata mea din tot filmul. Foarte misto construita, foarte bine gandita, suspans si comic, impecabila!

De ce nu si-au desfasurat talentul pe intreg filmul este un mister pentru mine! Chiar aveam asteptari mari de la fratii Coen si asteptari uriase de la filmul asta! Din trailer parea absolut delicios! Well, macar trailerul le-a iesit bine!

Daca va riscati sa vedeti filmul, acesta intra in cinematografe din 19 februarie si este distribuit de Ro Image.

hail-caesar- ave cezar afis

Lasă un răspuns