[Cronică de film] Baby Driver

Mi se pare mie sau de când m-am apucat de școala de șoferi au tot apărut filme cu mașini?
Fast & Furious, Overdrive, Cars, Transformers…. și aseară am fost să vedem Baby Driver!

Povestea e cam așa: pentru ca jaful să iasă perfect, rolul fiecărui membrul este esențial. Filmul urmărește povestea lui Baby (Ansel Elgort), un tip cam cute și cu o față inocentă, care își petrece fiecare secundă din zi pe ritmul pieselor din iPod, dar care se pricepe atât de bine la mașini, că ar face invidios pe oricine din Fast & Furious 1 și până la 8! Îi face invidioși și pe ăia din filmele care nu s-au turnat incă!
Pe cât de mult îi place lui Baby să conducă mașini, pe atât de mult își dorește să scape de acest „job”… mai ales acum când pe radar i-a apărut frumoasa Deborah (Lily James), cântând melodia perfectă.
Reușește Baby să se „pensioneze” și să… get the girl?
Evident asta nu veți afla de la mine 🙂

Eu vă spun doar că mie mi-a plăcut filmul din primele secunde, când a început Baby să facă niște scheme amețitor de imposibile pe muzică interesantă. Fără prea mult dialog și poveste, filmul a reușit cumva să mă prindă și să mă țină în suspans. Cei drept, cam de pe la jumate încolo ritmul acțiunii scade și parcă se pierde ușor și din idee.

Îmi plac persoanele astea autisto-loca-loca, cel puțin în filme, așa că pe Baby l-am urmărit fără să clipesc (și cu mici băluțe..). Chiar dacă în film joacă și Kevin Spacey, e claaar că Ansel Elgort (Baby) este cel care face tot filmul.

În afară de schemele cu mașini mișto și de cutie-mega-cutie Baby, mi-a placut mult și coloana sonoră! Wei, tu ăla de te-ai ocupat de muzică în filmul ăsta, you rull! Am țopăit în scaunul ăla mai ceva ca într-o seară în Centru Vechi și mi-a dat și așa un good vibe că, ce credeți, azi umblu cu soudtrackul în urechi! Știa Baby, ce știa, altfel merge treaba cu muzica asta în urechi!

Acestea fiind zise, dacă vreți să vedeți un film ușurel, o comedie împletită cu acțiune, mergeți să vedeți Baby Driver. Intră din 30 iunie în cinematografe și este distribuit de InterComFilm.

 

2 comentarii la „[Cronică de film] Baby Driver

Lasă un răspuns