[Cronică de film] Ghost in the Shell

Și-am fost să vedem un film SF regizat de Rupert Sanders și bazat pe niște manga de prin anii ’90. Dap, ați ghicit e filmul ăla la care s-au entuziasmat mulți crezând că o vor vedea goală pe Scarlett Johansson, Ghost in the Shell.

First things first: Scarlett Johansson nu apare goală. Pam pam! Personajul ei e un robot și chestia aia care v-a făcut să faceți ochii mari e doar un costum! Hehe, țeapă!

Acum să vă zic de ce să mergeți să vedeți filmul.
Vizual, filmul e genial! Imaginile sunt incredibile, efectele speciale sunt și ele mișto, așa că fără să-ți dai seama te simți purtat într-o lume manga absolut bestială! Adică ceva ce ochii nostri nu prea au mai apucat să vadă și asta face ca filmul ăsta sa fie super „delicios”.

Povestea, însă nu e este la fel de wow sau nemaivăzută. Într-un viitor îndepărtat, în Japonia erau la modă oamenii cu creiere cibernetice. Aceștia aveau un sigur defect, erau super expuși atacurilor unor hackeri, care hackeri îi puneau să facă diverse chestii nu prea draguțe. Gen să omoare pe unii. Aici intervine personajul interpretat de Scarlett Johansson, Major, un hibrid unic om-cyborg creat ca fiind cea mai jmecheră armă construită ever. Eh și această luptă între bine și rău este, evident, plină de răsturnări de situație și de clișee. Cine, ce și cum, evident, nu veți afla de la mine.

All in all, mie mi-a plăcut cam tare filmul ăsta. Chiar dacă am mai auzit într-o formă sau alta ideea poveștii, acțiunea m-a ținut cu sufletul la gură de la început și până la final, imaginea m-a captivat ceva incredibil și nici n-am simțit când au trecut cele 120 de minute ale filmului.

Și Scarlett Johansson este mega bine!

Ghost in the Shell intra din 31 martie in cinematografe si este distribuit de Ro Image.

Ah, si e musai, dar musai musai, sa il vedeti la IMAX!

2 comentarii la „[Cronică de film] Ghost in the Shell

  1. Mergem ! În sfârşit şi în Sfântu Gheorghe,Covasna, avem un cinema, cu două săli (măcar) şi rulează filmul ăsta ! Avem doar 3D, dar oricum, la ţară merge.
    Plus că filmul e titrat în română, dar….dublat în maghiară !!!! ….dacă vă vine să credeţi.

Lasă un răspuns