raoul taburin

[Cronică de film] Secretul lui Raoul Taburin

Bună, eu sunt Gulia și sunt o fricoasă!
On the top of my head…nu suport păianjenii și… limba franceză! Așa că mare vă va fi mirarea când vă voi spune că mi-a plăcut (da, chiar foarte mult) filmul Secretul lui Raoul Taburin! N-are nicio urmă de paienjeni, dar e 100% franțuzesc!

Filmul spune povestea lui Raoul, celebrul vânzător și mecanic de biciclete din Saint Céron. De ce este el atât de celebru? Pentru că depistează orice defecțiune  folosindu-și doar auzul și reușește să repare orice bicicletă. De fapt, o incredibilă acrobație pe bicicletă realizată în copilărie l-a transformat într-o adevărată legendă vie a orașului și de atunci fiecare acțiune a sa trebui să fie în acord cu faima și noul nume dobândit – Raoul Taburin.

O nuntă cu probabil cea mai frumoasă fată din oraș și doi copii mai târziu, iar liniștea și cel mai mare secretul al său îi sunt amenințate odată cu apariția în oraș al fotografului Hervé Figougne. Acesta se afla acolo pentru a surprinde în imagini viața micului Saint Céron, dar găsește în persoana lui Raoul mai mult decât o legendă, un prieten drag.

Când vine și rândul lui Raoul Taburin să fie fotografiat, acesta apelează la cele mai trăznite metode pentru a scăpa de sedința foto și a-și păstra secretul intact.

Bun, dar care e acest mare secret al lui Raoul Taburin?
Ei bine, asta nu veți afla decât văzând filmul!

Film pe care vi-l recomand! Este o combinație absolut delicioasă între o poveste incredibilă, personaje pe care n-ai cum să nu le îndragești, umor din ce nu te aștepți, cadre frumoase și un scenariu foarte bine gândit ce te poartă din prezent în trecut și invers.

Secretul lui Raoul Taburin, cel de-al treilea lungmetraj regizat de tânărul Pierre Godeau (Éperdument și Juliette) este o adaptare după benzile desenate ale lui Jean-Jacques Sempé, care a colaborat pentru dezvoltarea scenariului filmului cu Guillaume Laurant (Amélie și A Very Long Engagement). În rolurile principale îi puteți vedea pe Benoît Poelvoorde (Le tout nouveau testament, r. Jaco Van Dormael), Edouard Baer (Asterix and Obelix Meet Cleopatra, r. Alain Chabat) și Suzanne Clément (Mummy, r. Xavier Dolan). Coloana sonoră îi aparține compozitorul Javier Navarrete, care a semnat și muzica filmelor El laberinto del fauno, Wrath of the Titans sau Byzantium.

Catalogat de către cunoscuta publicație franceză Le Figaro drept „un film optimist al cărui umor este perfect adaptat unui public familial” sau „o comedie tandră“ conform 20minutes.fr,  Secretul lui Raoul Taburin va rula în cinematografele din România din 23 august, distribuit de Independența Film.

Lasă un răspuns