[Cronică de film] Underworld: Blood Wars

Şi-am fost să vedem filmul Underworld: Blood Wars / Lumea de Dincolo: Războaie Sângeroase, adică noua poveste din celebra franciză.

Eu, ingnorantă de data asta, m-am dus la film fără sa stiu macar că mai există alte câteva părţi înaintea ăstuia. M-am speriat puţin, dar ce, nu pot eu să mă prind care e faza? Norocul meu a fost că şi oamenii care au făcut filmul au fost finuţi şi au început cu o mică recapitulare. Un fel de „previously on”, dar ceva mai povestit şi mai pe înţelesul tuturor.

Aşa că povestea chiar mi s-a părut simplă, Selena, războinica femeie-vampir (Kate Beckinsale) se lupta să respingă atacurile feroce ale clanului Lycanilor dar şi ale vampirilor care au trădat-o, încercând în aceaşi timp să îşi ţină fiica cât mai departe de pericol. Mereu-latexata-Selena e ajutată doar de David (Theo James) şi de tatăl acestuia, Thomas (Charles Dance) în această luptă împotriva tuturor. Ea are o misiune deloc uşoara, trebuie să pună capăt războiului nesfârşit dintre Lycani şi Vampiri, chiar dacă aceasta i-ar cere sacrificiul suprem.

Câştigă sau nu câştigă? Moare sau nu moare? Cine e fi’sa? Unde e? Cine e ta’su? …and so on, evident că nu veţi afla de la mine!

Chiar dacă m-am prins care e faza, filmul ăsta nu m-a prins deloc! Poate pentru că n-am văzut celelalte părţi, poate pentru că nu mă omor după filmele cu vampiri sau filmele în care personajele se bat în continuu fără vreun alt fel de acţiune, poate pentru că am râs în continuu de Ion care râdea în continuu lângă mine sau poate pentru că pur şi simplu filmul nu este chiar atât de captivant.

underworld-blood-wars

Totuşi filmul nu e plictisitor, l-am urmărit atentă şi i-am apreciat cadrele, decorurile costumele, atmosfera şi personajele. Toate astea m-au băgat într-o poveste interesantă numai că aşteptam mereu să se întâmple ceva, aşteptam să fie ceva după colţ, să apară o răsturnare de situaţie, ceva. Am rămas cu aşteptarea.

Dacă sunteţi măcar puţin deraiaţi sigur o să vă distraţi. Iar dacă mergeţi la film cu un prieten pe care îl cheamă Marius sigur o să râdeţi copios. I know we did!

Blood Wars / Lumea de Dincolo: Războaie Sângeroase intră în cinematografe din 2 decembrie şi este distribuit de InterComFilm.

Lasă un răspuns