Cum a fost la prima ediție a Festivalului Comic 7 B

Pentru cine a reuşit să scape de poveştile mele pline de entuziasm din ultima perioadă, COMIC 7 B, pe numele său întreg Festivalul Internațional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B, este primul festival de teatru independent din Buzău, ce s-a aflat anul acesta la prima ediţie.

Subsemnata, Gulia, a făcut parte din organizatorii acestui festival şi, chiar dacă şi-a propus (din nou) să facă un mic jurnal de festival, n-a reuşit decât să posteze (din joi în Paşti) câte o fotografie. Poate totuşi data viitoare îmi iese.

Ce a însemnat prima ediţie a COMIC 7 B?

– peste 2500 spectactori de toate vârstele;
– peste 15 spectacole de teatru independent și improvizație susținute de trupe de actori din România, Republica Moldova și Marea Britanie, spectacole de improvizație și teatru pentru copii;
– workshop de improvizație pentru elevi;
– o sesiune live de printare 3D;
– o expoziție de caricatură semnată George Tuică.

Festivalul „Comic 7 B” este organizat după conceptul creat de actorul Cristi Martin, iar în colaborare cu actorul Iulian Ilinca s-au ocupat de selecția spectacolelor din festival. Comic 7 B s-a desfășurat în sistem competițional și a avut două secțiuni: de comedie și de improvizatie, două componente dintre cele mai puternice și cu o dezvoltare vertiginoasă ale artei spectacolului, la nivel internațional, precum și în România.

Juriile celor două secțiuni au fost formate din cunoscuți profesioniști ai scenei – la secțiunea de teatru de comedie: actorul Radu Gabriel, actorul, regizorul și producătorul Vlad Zamfirescu, actrița și profesoara Victoria Dicu, iar la secțiunea de improvizație actorii improvizatori Mihaela Sârbu și Doru Cătănescu, precum și umoristul Viorel Gaiță.

Câştigătorii primei ediţii a Festivalului COMIC 7 B
  •  Cel mai bun spectacolCerere în căsătorie, după A. P. Cehov, cu Florentina Năstase, George Constantinescu, Valentin Terente. Regia și scenografia: Victor Olăhuț. O producţie Teatrul de Artă Bucureşti.
Cerere in casatorie
În fotografie: George Constantinescu şi Florentina Năstase, în spectacolul „Cerere în căsătorie”
  • Cel mai bun actorGeorge Constantinescu, pentru rolul Ivan Vasilievici, din spectacolul Cerere în căsătorie. O producţie Teatrul de Artă Bucureşti.

 

  • Cea mai bună actrițăSilvia Gagu, pentru rolul July din spectacolul Divorț în ziua nunții, regia Cătălin Stelian-Shanks. O producție Teatrul InDArt București.
Silvia Gagu în spectacolul Divorț în ziua nunții
Silvia Gagu în spectacolul Divorț în ziua nunții
  • Cea mai bună trupă de improvizațieValar Improvis, un spectacol long form inspirat din serialul Game of Thrones, cu Andrei Negoiță, Adriana Bordeanu, Bogdan Untila, Delia Riciu, Vlad Pasencu, Mihaela Georgescu.
Valar Improvis
Valar Improvis
  • Trofeul de popularitateNimic nu-mi scapă, după A. D. Hertz, cu Paula Chirilă, Aniela Petreanu, Claudiu Maier, Mihai Baranga, Cristi Toma. Regia: Mihai Baranga.
Claudiu Maier în spectacolul Nimic nu-mi scapă
Claudiu Maier în spectacolul Nimic nu-mi scapă

A fost o săptămână plină!
Plină de umor şi voie bună, plină de spectacole bune, plină de oameni fani şi prieteni noi, plină de seri lungi (nopţi albe to be corect)…
Abia aştept ediţia a2a 🙂

Festivalul Internațional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B este organizat de Asociația Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău și cu Teatrul George Ciprian Buzău.

Lasă un răspuns