Programul festivalului de film documentar Docuart Fest

Săptămâna viitoare începe cea de-a5a ediție a festivalului  dedicat documentarelor românești, ce se va întinde anul acesta pe 6 zile, între 27 septembrie – 2 octombrie și va avea loc la Cinemateca Eforie și Cinema Muzeul Țăranului – Sala Horia Bernea.

Organizatorii au pregătit peste 40 de proiecții de film, masterclass-uri, dezbateri, toate garnisite cu câte un element de noutate pentru această toamnă.
Selecția de film documentar exclusiv românesc se remarcă mai ales prin diversitate. Cele 25 de filme aflate în competiție sunt semnate de studenți, regizori profesioniști și realizatori de televiziune, fiind reunite producții care aduc diverse abordări ale autorilor și, de asemenea, experiențe diferite. Important de menționat este că 20 dintre aceastea sunt în premieră.

Acestora li se adaugă o nouă secțiune necompetițională, „Variațiuni / filme despre oameni și locuri„, spațiul în care sunt grupate imagini reale ale existenței, surprinse întocmai de camera de filmat. Ca mostră a acestei experiențe, Docuart organizează în parteneriat cu ARCEN “Bucureștii ce se duc | Povești din cartierul evreiesc”, un tur ghidat despre locurile și oamenii capitalei, în zilele de 24 și 25 septembrie.

Festivalul Docuart Fest debutează de pe 27 septembrie, de la 19:00, cu gala de deschidere ce va avea loc la Cinemateca Eforie și în cadrul căreia va fi proiectat filmul “100 de movile” (R. Max T. Ciorbă) înscris în competiție în secțiunea principală, schițând povestea unui elvețian ce vizitează muzicieni români care încă păstrează folclorul în opera lor. La final, regizorul alături de cei prezenți în film, Alexandru Arcuș și Marius Andrei Alexe (MC Bean, Subcarpați), vor fi prezenți pentru a vorbi publicului.

Programul complet poate fi consultat aici.

București Docuart Fest este organizat de Docuart, fiind co-finanțat de Ministerul Culturii prin programul Accces și de Centrul Național al Cinematografiei în urma selecției la concursurile de finanțare.

Intrarea este liberă în cadrul proiecțiilor și discuțiilor București Docuart Fest, cu mențiunea că la gala de deschidere din 27 septembrie participarea se realizează pe baza înregistrării online pe site-ul oficial.

Lasă un răspuns