Si-am evadat! – Fabrica Escape –

Si-am fost duminica la Fabrica Escape: 5 bloggeri, 3 dintre ei deja experti in escape rooms (Emil, Daniela cea Piscot si Andreea cea Dudus si 2 incepatoare, una mai incepatoare ca alta. Pentru Ianolia a fost prima data, pentru Gulia a fost a doua experienta de genul.

Cei de la Fabrica Escape au o camera foarte faina – Fantona de la Opera. De cum pasesti in ea te intorci mult in timp si ajungi intr-o poveste. Decorul este parca rupt din alte timpuri, doar muzica este cea care te aduce din cand in cand in prezent. M-am bucurat sa ascult in camera printre alte piese si Nightwish (dragi colegi, daca paream ca vorbesc singura intr-un colt, sa stiti ca de fapt eram langa boxa si fredonam).

Povestea este una simpla, se face ca Fantoma de la Opera i-a daruit iubitei sale un inel de logodna, care nu a fost tocmai cuminte (iubita, ca inelu’ si-a facut treaba, si mai e si frumos). Tu esti un cercetator venit in camera artistei la multi ani dupa aceast eveniment. Fantoma te incuie in camera, iar singura modalitate prin care poti iesi de acolo este sa gasesti inelul si sa il pui la locul lui.

Fabrica Escape

Camera este si ea una simpla. Am zis simpla si nu simplista. Si simpla nu la modul de easy. Am apreciat aceasta simplitate a camerei, nu se intrece in inovatii tehnologice, nu se intampla nimic spectaculos sau dramatic si cu toate astea esti super captivat de joc. Puzzle-urile sunt foarte ingenioase, unele din ele te pun bine de tot pe gandit, altele te surprind (o sa zic iarasi) prin simplitate. Iti dai seama ca, dupa ce ati pierdut minute in sir cautand solutii abracadabrante, totul se rezuma la…poate la mai multa atentie 🙂
Ai exact senzatia ca ai intrat in camera artistei si te apuci sa ii cotrobai prin lucruri. E foarte real si autentic totul.

And the pressure is on!
Pentru ca noi am reusit sa evadam in timp record, 32 de minute! Beat that! I dare you!

Cum spuneam, noi am fost 5, care zic eu ca este numarul maxim de participanti pentru camera Fantoma de la Opera. Parerea mea este ca doua persoane reusesc sa evadeze la timp si chiar recomand grupurilor sa nu adauge prea multe persoane pentru ca fiecare jucator sa aiba sansa sa rezolve puzzle-urile si sa descopere indicii.

Ne-am amuzat la final stand de vorba cu cel care a facut camera. Am aflat multe intamplari interesante, printre care si faptul ca din camera Fantoma de la Opera ori iesi la timp, ori nu mai iesi deloc. Jocurile sunt in asa fel facute incat ori le rezolvi la timp (ajutat sau nu de indicii) ori nu le dai de cap niciodata (cu oricat de multe indicii ti-au fost date).

Cei de la Fabrica Escape mai mesteresc o camera si abia asteptam sa ne intoarcem si sa mai doboram un record (hehe).

Dar pana atunci mergeti si gasiti inelul!

Fabrica Escape este pe strada 11 iunie, si ii puteti vizita mai intai virtual pe site sau pe facebook.

 

Lasă un răspuns