[Cronica de film] The Big Short – Brokerii apocalipsei

Si-am fost azi sa vedem The Big Short – Brokerii apocalipsei, un film bazat pe fapte reale si descrise in romanul best seller al lui Michael Lewis (The Blind Side, Moneyball).
Filmul, regizat de Adam McKay, are o distributie cu greutate: Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, Brad Pitt, iar in weekendul ce tocmai a trecut a primit premiul pentru „cel mai bun film” in cadrul celei de-a 27-a gala a premiilor Sindicatului producatorilor americani (Producers Guild of America).

the-big-short-brokerii apocalipsei

The Big Short este o drama impletita cu faze comice, care prezinta mecanismele care au stat la baza crizei financiare din 2008, cu accent pe povestea a patru outsideri care au observat ceea ce marile banci, media si guvernul refuzau sa vada, si anume, iminenta colapsului economiei globale. Acestia au profitat de moment, au facut investitii extrem de indraznete, au pariat impotriva bancilor si au ajuns sa descopere niste dedesubturi care i-au facut sa se indoiasca de oricine si orice. Daca in final au castigat sau nu, evident nu veti afla de la mine. Dar probabil oricum stiti cum se termina povestea asta.

Acum ce sa zic, un film foarte misto, scenariu foarte bun, distributie de milioane (literally), pacat ca nu am inteles nimic din film! Sa nu ma intelegeti gresit, the big picture imi e foarte clara, rezumatul de mai sus imi apartine, vorbesc aici de detalii, de fiecare scena in parte. Nu am inteles chestiile pur economice, cum si ce invarteau ei acolo…

the-big-short-brokerii apocalipsei

Cu toate astea, bai am stat cu sufletul la gura, tensiunea crestea, mereu mai descopereau cate o chestie noua. Nu intelegeam ce e cu chestia aia, dar valelelu panica mare!
Sunt convinsa ca voi, cei care stiti si intelegeti economia, veti trai si mai intens povestea acestui film.

Chiar daca toti actorii au jucat impecabil, de departe preferatul meu a fost Christian Bale. I-a iesit perfect rolul acelui nebun, geniu neinteles, socially akward, caruia toata lumea trebuia sa i se adreseze Dr. Michael Burry.
Daca si omul dupa care a fost construit acest personaj asculta muzica pe care o asculta Dr. Michael Burry, raspectele mele!

the-big-short-brokerii apocalipsei

Oricum ar fi, eu va recomand sa mergeti sa vedeti filmul The Big Short – Brokerii apocalipsei. Daca mananci economie pe paine sigur te va prinde si vei urmari cu sufletul la gura filmul asta.
Daca esti asa ca mine, te vei bucura de muzica buna si o poveste interesanta pe care nu trebuie neaparat sa o aprofundezi! 🙂

Nu ma intelegeti gresit, cred ca pe lumea asta sunt doua tipuri de oameni: aia jmecheri care stiu si inteleg economie si drept si ailalti, talentati, speciali si visatori, care nu inteleg o iota din astea!
Eu, evident, fac parte din a doua categorie. Pe mine daca vreti sa ma omorati intr-o conversatie, apucati-va sa vorbiti despre chestii legale sau financiare si o sa ma uit prin voi! O sa va ascult cu mare atentie, dar ati putea sa vorbiti foarte bine si chineza…ca rezultatul ar fi acelasi!

Filmul The Big Short – Brokerii apocalipsei intra din 29 ianuarie in cinematografe si este distribuit de RoImage.

Pana atunci, va las cu una din melodiile cu care m-a surprins in mod placut acest film:  Led Zeppelin –  When The Levee Breaks

Este si o poveste amuzanta despre cat s-au chiuit producatorii sa includa aceasta melodie in film si cum erau sa amane lansarea trailer-ului pentru ca nici in cel de-al 11-lea ceas inca nu reusisera sa dea de Jimmy Page. Toti ceilalti membrii care inca mai traiesc isi dadusera acordul ca piesa Led Zep sa fie inclusa in film, mai era nevoie de acordul lui Jimmy Page.
Care Jimmy isi facuse o noua gagica si era ocupat. Asa ca acordul sau a venit undeva la 1.55am, intr-un pub dintr-un satuc al Angliei.
Povestea intreaga, with quotes and everything, o gasiti aici, la Business Insider.

 

Un comentariu la „[Cronica de film] The Big Short – Brokerii apocalipsei

Lasă un răspuns