[Cronică de film] Rocketman

La o saptămână după ce am văzut filmul ăsta, în căști a început să cânte Rocketman și așa mi-am dat seama că am uitat să povestesc despre încă o ecranizare emiționantă.

3/4 musical, o linguriță de film biografic și muuulte, muuulte imagini grandioase, cam așa ar suna rețeta pentru Rocketman. Cu Dexter Fletcher la regie, Lee Hall la scenariu și Bryce Dallas HowardTaron Egerton și Richard Madden – capete de afiș.

Filmul Rocketman începe timiduț, precum felul de a fi a personajului principal în copilărie. Pe măsură ce minutele trec, povestea relevă din ce în ce mai multe aspecte ale vieții lui Elton John, iar eu am devenit captivată de tot ce se întâmpla acolo. Trecerea de la o copilărie tristă, privată de afecțiunea și apropierea emoțională a părinților, la viața de superstar internațional vine brusc și e wow.

„Filmul urmărește viața mea de dinainte de 1960, când eram copil, până în 1990 când am mers la dezintoxicare” afirmă Elton John. „Era începutul celebrității, era o perioadă extraordinară și așa voiam să fie și filmul. Totuși, sunt și multe probleme serioase legate de dependența mea de droguri și viața și felul cum am crescut. Trebuia să echilibrăm lucrurile, iar pentru mine era foarte important ca filmul să fie un musical pentru că muzica este viața mea”.

Rocketman e o poveste în imagini grandioase și muzică incredibilă! Acțiunea are loc undeva la limita între visare sau halucinație și adevăr dureros, iar asta, pe cât de frumos arată pe ecran, pe atât de trist și apăsător am resimțit-o în corason.

Este o poveste despre geniu și superstar, care ne aduce mai aproape de viața din afara marilor scene, o poveste despre prietenie și încredere, o poveste despre dependențe și asumare… o poveste grea, care sper că îi va ajuta pe mulți să își aprecieze viața și oamenii care îi înconjoară!

Vă recomand să mergeți să vedeți filmul, fie că sunteți fani Elton John sau nu.  Vă recomand să îl vedeți pentru lecția de viață din spatele tuturor costumațiilor extravagante și averilor impresionante!

Filmul Rocketman este din 31 mai în cinematografe, distribuit de Ro Image.

Un comentariu la „[Cronică de film] Rocketman

Lasă un răspuns