De ce a fost un #1MaiDeNeuitat

Așa cum încerci, discret, cu degetele de la picioare apa din piscină chiar înainte de a începe să scapi de toate hainele de pe tine, tot așa mi se pare că este și cu mini-vacanța de 1 mai. Este ocazia aia când degust puțintel din vară. Un pic de soare zâmbitor, ceva mai multe grade în termometre, cât să vezi dacă te mai încap pantalonii ăia scurți, puțintel fun în aer liber, care se transformă repede în îngheț în grup și un pic de piele arsă pe față, că de bronz încă nu se poate pune problema…ah plus starea aia de pozitivism maxim, „băi, deci vara asta o să fie….”

Ăsta e 1 mai pentru mine și îmi place al naibii de mult!

Nu pot și nici nu vreau să compar vreun 1 mai cu altul, dar cel de anul ăsta sigur este și va rămâne un #1MaiDeNeuitat!
De ce?

Pentru că a fost primul 1 mai în care, la mare fiind, am putut să stau în costum de baie

Poate știți despre mine că în urmă cu două ierni am dormit în Hotelul de Gheață de la Bâlea, dar asta nu înseamnă că nu sunt cea mai friguroasă persoană de pe această planetă! Maximul de „dezbrăcare” de 1 mai a fost maieul și s-a întâmplat de două ori. Acum doi ani, timp de aproape o oră, s-a făcut atât de cald pe plaja din Vamă că ușor, ușor am renunțat la toate cojoacele și am rămas în ultimul strat. Iar anul trecut, 1 mai m-a prins în Sulina, unde, luptându-mă cu peștii din râu, că trebuia să punem și noi ceva pe grătar, am căpătat un frumos bronz de tractorist, de altfel și unul dintre cele mai rezistente bronzuri pe care le-am avut vreodată.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Super Gulia ? a visual journal (@super.gulia) on

Anul ăsta, în ciuda tuturor furtunilor și a avertizărilor meteo, la mare a fost suuuper soare și super cald! Așa că am dat startul la adevăratul bronz (noroc că în naivitatea mea mi-am luat și costul de baie cu mine)!

Pentru că, pentru prima dată, am petrecut 1 mai cu maică-mea, la mare

După ani de făcut schimb de povești, poze amintiri și faze amuzante, anul ăsta (aproape) toate tâmpeniile dintr-un #1MaiDeNeuitat le-am făcut cu maică-mea! Am doborât toate recordurile de pași descoperind cele mai frumoase și cele mai abandonate colțuri de plajă, ne-am băgat în cele mai imposibile locuri, totul în numele artei și am dansat chiar și sus pe bar (nu era încă deschis barul, dar intenția contează)!

Pentru că a fost prima zi din 2019 în care m-am bălăcit într-o piscină exterioară

Mereu mă uitam cu invidie la bravii co-vamaioți care făceau baie în mare, când eu stateam pe plaja și negociam cu mine dacă să dau jos sau nu hanoracul de pe mine. Nu știu cât și dacă ei tremurau când ieșeau din apă, dar eu clănțăneam din toți dinții când intra puțin soarele în nori.

Daaaar, în acest #1MaiDeNeuitat, pentru toți ceilalți de pe marginea piscinei, eu am fost brava care s-a bălăcit ca în mijlocul verii…iar maică-mea a fost de-a dreptu nebuna care a înotat, fără nicio apăsare, bazine după bazine.

Pentru că… Vama Veche

Oricât de aglomerată și agitată ar fi, are ea ceva al ei care mă face să mă întorc mereu și mereu! Plimbările dintr-un capăt în altul al stațiunii, oamenii pe care îi cunoști, prietenii cu care te întâlnești, apa, nisipul, petrecerile, poveștile, cântările pe plajă, răsăritul…

Anul ăsta, când ne desprindeam cu greu de la un party și ne îndreptam spre cazare, ușor abătuți pentru că a mai trecut un 1 mai, Vama ne-a redat optimismul și voia bună cu un super show de artificii… așa, ca de #1MaiDeNeuitat.
Eram chiar sus, pe faleză, acolo unde sunt rulotele și am putut să vedem Vama în toată frumusețea ei ciudată cum prindea și mai multă viață de la artificii (cam ca în poza de mai sus, numa că era noapte, luminițe și artificii).

Pentru că am mâncat…mâncare!

Meniul meu clasic de 1 mai este compus din: hamsii (da, alea decongelate și răs-prăjite, că d-alea găsești la repede în Vamă), cartofi prăjiți, dobrogeană cu brânză și o cola (micul dejun standard în Vamă pentru Gulia), papanașii ăia geniali care mă așteaptă mereu în 2 Mai, pe 2 mai, când plec spre casă.  Ah și să nu uit, muuultă infuzie de hamei. Plus cozonac! Celălalt cozonac!

Anul acesta parcă am privit cu alți ochi toată agitația de 1 mai, cu stomacul bine răsfățat de micul dejun servit pe îndelete și în liniște, la hotel.

Da, m-au dat de gol story-urile, am mâncat și câteva hamsii…bine, fie…o porție…da, aia mare 🙂

Pentru că am avut o cazare excelentă

După ani de boschetăreala extremă, după ce am dormit în mașină, în cort, în rulotă sau în niște camere îndoielnice din toate punctele de vedere, am început să apreciez calitatea unui duș adevărat și, mai mult decât atât, importanța unei cazări decente atunci când ești la mare (și nu numai).

Și cum visele se împlinesc în cele din urmă, au trecut câțiva ani în care mi-am canalizat energia și gândurile către un pat comod, o cameră curată, liniște și un duș cât de cât (vorba cântecului), iar anul ăsta, în calea mea a apărut Hotel Melodia! Adică ceva muuult mai fain decât visam eu!

Oamenii ăștia au avut o super idee și au pus la punct un pachet pentru un #1MaiDeNeuitat! Sub numele de #VenusChillVamaParty, au oferit doritorilor (me included) 3 nopți de cazare, mic dejun, party before 1 mai, așa de încălzire, acces la toate facilitățile hotelului. Și până la urmă, de ce să nu te cazezi la 4 stele, la doi pași de distracție, când îți asigură ei transportul către și din Vamă?!

Best of both world, vă spun!

Pe voi unde v-a găsit 1 mai?

Lasă un răspuns