Dragi responsabili cu look-ul Bucurestiului

Dragi responsabili cu look-ul Bucurestiului (am zis „look” pentru ca sunteti voi asa moderni si in tendinte),

Voi cand concepeti, cand schitati, cand ganditi si aprobati un proiect nu va uitati macar un pic in jur sa vedeti cam cum sta treaba? Ce cladiri sunt in jur de exemplu. Ce stil arhitectonic au, ce materiale au fost folosite…care e treaba cu zona respectiva, d’astea!
Nu va uitati? Trantiti pur si simplu proiectul ca si cum ar fi in mijlocul pustietatii?

Asa faceti si cand va imbracati?
Nu stiu, dar eu am auzit despre ideea de a-ti asorta hainele inca de cand eram mica. Ma indoiesc ca este un concept care nu a ajuns si la urechile voastre si chiar as baga mana in foc ca aveti grija ca atunci cand mergeti sa prezentati un minunat proiect sa va asortati pana si lenjeria intima!

Intrebarea mea este de ce nu faceti proiecte care sa se integreze in zona in care le trantiti?
Inteleg ca poate aveati ideea aia de mult si poate chiar atata bine, felicitari! Dar parerea mea sincera e ca daca puneti planul ala in aplicare intr-o zona care n-are nicio legatura cu proiectul vostru v-ati facut mai mult rau decat bine!

Evident ca, desi am acest of de multa vreme, n-am facut mare tam-tam. Dar astazi chiar am ramas blocata in faţa celei mai noi si minunate frumuseti ale arhitecturii bucurestene.

Cand spun „Centrul Vechi” la ce va ganditi? La tencuieli fine, linii drepte, geamuri mari, balcoane din sticla si niste decoratiuni din metal? Sincer nici nu stiu cum sa descriu chestia asta, asa ca mai bine va uitati si admirati poza de mai jos.

Cladire noua in Centrul Vechi

 

Cladirea asta a stat mult timp acoperita pentru a fost in renovare. De fapt in reconstructie pentru ca asa cum zice Vali, era o cladire interbelica in stare foarte proasta care a fost demolata. Ati trecut probabil de multe ori pe langa ea, v-a deranjat praful, mirosul, galagia si prelata aia cu care au tinut totul ascuns.
Recent au terminat constructia si au dat prelata jos. Cred ca preferam sa vad prelata!

Ma intreb cum toate cladirile de pe strada Smardan au putut fi renovate conform specificului zonei, numai asta pare picata de pe luna?!

Ziceti si voi cum arata alaturarea asta?

Cladire noua in Centrul Vechi Smardan

Fratilor, avem istorie si inca indelungata (altii se chinuie sa si-o construiasca), avem dovezi ale acelor vremuri, avem cladiri frumoase, avem minti si idei sclipitoare si facem balarii de genul asta? De ce?
De ce ne sabotam noi pe noi?
De ce?

Lasă un răspuns