Sicily through my eyes – Taormina

Taormina, una din cele mai cunoscute destinatii de vacanta din Sicilia, nu putea lipsi din planul nostru. Asa ca, dimineata, dupa micul dejun ne-am indreptat spre statia de autobuz, situata la nici 5 minute de mers pe jos, pe Via Liberta. Trebuie sa spun ca orarul autobuzelor este respectat cu strictete, daca trebuie sa plece la fix si tu ai sosit la si 1 minut, nu ai decat sa il astepti pe urmatorul. Pana in ora pranzului autobuzele pleaca din juma’ in juma’ de ora, biletele se cumpara de la un ghiseu situat in apropierea statiei, oricine te indruma catre el. Trebuie sa faci fata asaltului taximetristilor „pirat”, destul de insistenti, nu stiu ce tarife practica. Cel mai convenabil e sa cumperi bilet dus-intors, este putin mai ieftin  decat daca le iei separat. Pana la Taormina si inapoi biletul de autobuz costa 8,5 euro iar drumul dureaza cam o ora. Daca alegi sa te deplasezi cu masina personala trebuie sa stii ca Taormina are o parcare uriasa situata chiar la intrarea in oras, in schimb de acolo trebuie sa mergi pe  jos, si nu e putin.  Statia de autobuz este mai aproape de centrul pietonal, iar de acolo poti lua un alt autobuz ( 3 euro/ dus-intors) pentru Isola Bella. Aici nu e parcare, bus-ul te lasa chiar in fata aleii ce coboara la plaja ( a fost unul din momentele in care ne-am felicitat ca am renuntat sa inchiriem masina).

Isola Bella a fost proprietate privata pana in 1990 cand a fost cumparata de statul italian si transformata in rezervatie naturala. Fosta proprietara a construit o casa pe aceasta insula stancoasa si a aclimatizat o multime de plante exotice. Cand am fost noi, accesul pe insula nu era permis.

IMG_4261

Plaja este cu galeti, ca sa te poti bucura pe deplin ar trebui sa vii dotat cu incaltari speciale, daca nu, aleea ce coboara la plaja e plina de vanzatori ambulanti ce-ti ofera incaltamintea speciala la 5 euro perechea. Apoi poti alege fie sa platesti 10 euro/zi (mai ieftin ca la Mamaia) pentru sezlong si umbrela la una din plajele teraselor de pe malul marii, fie iti pui prosopul direct pe pietre. Plaja, foarte aglomerata, cu umbrelutele aliniate ca mai peste tot in Italia, nu prea a fost pe gustul meu, dar nah…e totusi Isola Bella.

IMG_4263

Dupa cateva ore de balaceala am  pornit in explorarea orasului, luand-o pe Corso Umberto, artera comerciala a orasului, dar si marginita de  tot felul de „palazzo”.

IMG_7522

Pe alocuri, mi se parea ca seamana cu Dubrovnik, deci mi-a placut 🙂

IMG_7592

Surpriza Tarominei este Teatrul Grec, un teatru antic, impresionant, in care si acum se tin spectacole.

IMG_7555

 

Urmeaza Etna…

Lasă un răspuns