Last Christmas / O nouă poveste de Crăciun

[Cronică de film] Last Christmas

De regulă sunt un Grinch convins… până fix în ajunul Crăciunului când, subit, mă izbește febra împodobitului. Și tooot împodobesc până când e momentul să despodobesc. Totuși, anul ăsta am acceptat să văd un film „crăciunistic” cu mai bine de o lună înainte de the actual holiday. Am văzut Last Christmas / O nouă poveste de Crăciun și nu regret nici măcar o secundă!

La 35 de ani de când George Michael a lansat piesa care avea să devină una dintre cele mai cunoscute melodii ale sale, apare un film care poartă numele acesteia și care mai cuprinde și multe alte piese ale artistului.

Filmul Last Christmas începe ca orice comedie romantică, ea îl zărește pe el, iar timpul stă în loc. Adăugați la asta și un decor plin de luminițe și ornamente colorate, străzi ce răsună a Crăciun și o atmosferă de sărbătoare care lasă loc tuturor posibilităților și obțineți cadrul perfect al unei povești clasice de Crăciun.

Numai căăăă, ea, Kate (Emilia Clarke), este întruchiparea ghinionului și a lipsei de responsabilitate, reprezentantul suprem al deciziilor neinspirate și un Grinch deghizat în Elf, care, culmea, mai și lucrează într-un magazin cu tematică de sezon.

Last Christmas / O nouă poveste de Crăciun

Iar el, Tom (Henry Golding), este perfecțiunea pe două piciore. Este voluntar la un centru care găzduiește oameni ai străzii, cunoaște cele mai frumoase și ascunse locuri ale orașului și basically, este un om altruist, onest, atent și foarte calculat.

Șansa, universul, bărbosul sau cine o fi fost, i-a adus împreună. Încât ea să se redescopere și să-și înfrunte toți „demonii”, iar el să facă mai bine ce deja știa să facă bine, să ajute oamenii!

Însă Last Christmas nu e orice fel de comedie romantică, iar atunci când te afunzi mai comod în scaun și zâmbetul îți acoperă toată fața, reality strikes!

Ce a urmat a fost total neașteptat și mi-a zburlit efectiv fiecare milimetru de piele, iar până la finalul filmului lacrimile de râs au predat ștafeta unor lacrimi foarte grele…

Nu, situația din film nu este niciuna dintre variantele la care v-ați gândit!

Mergeți să vedeți filmul Last Christmas / O nouă poveste de Crăciun, chiar vă va surprinde! Intră în cinematografele de la noi din 15 noiembrie, distribuit de Ro Image.

Un comentariu la „[Cronică de film] Last Christmas

Lasă un răspuns