Craiasa Zapezii

Nu, nu’s eu si nici cineva cunoscut mie, asa se numeste filmul la care am fost in seara asta.

Daca tot e o perioada a „primelor dati” ale Guliei in zona cinematografica (nu de mult am fost sa vad pentru prima data pentru mine pe marele ecran un horror cu canibali, apoi am vazut un documentar), astazi am vazut pentru prima oara un basm ecranizat!

Craiasa Zapezii

Filmul prezinta calatoria micutei Gerda catre palatul Reginei Zapezii. Calatoria este una plina de aventuri si obstacole, dar nici scopul acesteia nu este unul prea facil. Gerda pleaca in cautarea fratelui sau Kay si incearca sa il salveze din mainile celei care a inghetat tot taramul.

Daca misiunea acesteia este o reusita sau un esec veti afla numai mergand sa vedeti filmul.

Gulia era in alt film la poza asta ^_^
Gulia era in alt film la poza asta ^_^

Dar pana atunci mai trebuie sa va spun urmatoarele:

Nu imi mai amintesc ce parere am avut in copilarie de basmul Craiasa zapezii, insa (si asta poate parea un cliseu) filmul m-a dezamagit!

In primul rand, imediat ce am aflat ca e in 3D am zis ca n-are cum sa fie decat foarte misto! Ei bine, eu nu am vazut 3D-ul! Am fost in sala buna (sunt sigura de asta pentru ca ii aveam pe Daniela si Emil langa mine), aveam ochelarii aia pentru 3D pusi la ochi, ma uitam in directia buna si totusi nu vedeam 3D-ul!!! Cum putea sa fie ea ninsoarea aia, voi va dati seama? Putea sa ne ia cu frig, puteam sa ne scuturam de fulgi de nea….daca era in 3D!!!

Ok, recunosc, am o problema cu filmele dublate, nu le suport, mi se pare ca le dispare tot farmecul. Dar, dat fiind target-ul acestui film este de inteles necesitatea dublajului si nu ma impotrivesc, am acceptat ideea. Banuiesc numai si am speranta ca putea fi facut mai bine. Pe mine, de exemplu, chiar m-a deranjat cum vorbea Craiasa Zapezii, chiar ea! Mai stiti cum eram la orele de romana cand abia invatasem sa citim? Cand ne ridicam pe rand in picioare si citeam urmarind cuvintele cu degetul pe carte? Fara intonatie, cu pauze aiurea sau chiar fara pauze? Ei bine, asa mi s-a parut ca vorbea personajul negativ al acestui film, dublat de Simona Patruleasa.

Other than that nimic de reprosat, o animatie simpatica, o poveste clasica, frumoasa, plina de invataturi si amuzanta pe alocuri. Cei mici aflati in sala chiar s-au distrat de traznaile pe care le faceau cele doua vietati, trolul si dihorul Gerdei.

Puteti vedea in cinematografe filmul Craiasa Zapezii incepand cu vineri, 13 noiembrie 2015.

Lasă un răspuns