Totul despre Brave Cut

Care este cel mai de preţ lucru pe care îl purtaţi în permanenţă şi îl îngrijiţi zilnic? Dacă şi voi v-aţi gândit la păr, atunci ar trebui să aflaţi că aproximativ 40.000 de femei sunt depistate anual cu o formă de cancer. Un studiu din 2012 al Agenţiei Internaţionale de Cercetare a Cancerului preciza că din totalul celor 11.017.000 de femei din România, 35.600 reprezentau cazuri noi de boli oncologice. Fundaţia Renaşterea ne prezintă o situaţie şi mai sumbră: în România din femei este diagnosticată cu cancer de san în fiecare an.

După cum probabil ştiţi, tratamentele împotriva cancerului determină pierderea părului.

Nu e nevoie să contribuim cu averi importante pentru a ajuta aceste femei, contează foarte mult şi gesturile mici! Important e să vrem să ajutăm.

Dacă e să mă pricep la un lucru, acela e să cresc păr! Aşa că imediat ce Fundaţia Renaşterea a lansat campania Vieţi impletite am vrut să mă implic!

VIEŢI ÎMPLETITE. Donează frumuseţe!

Fundaţia Renaşterea a lansat această campanie pe 1 octombrie 2015, în cadrul evenimentului anual de Iluminare în Roz (în acest an, a fost iluminată clădirea Facultăţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”), ca simbol al luptei împotriva cancerului de sân.

S-au stabilit parteneriate cu saloane de hairstyling din Bucureşti, unde se pot găsi kiturile de recoltare a părului donat ce va fi folosit pentru perucile oferite persoanelor cu cancer de sân.

Noul trend în tunsoare şi hairstyling este BRAVE CUT!

„Tunde-ţi fricile şi pune în pungă dovada ta de curaj” – acesta este unul din mesajele care te întâmpină pe cărticica din kit.

Costul unei peruci din par natural depăşeşte posibilităţile financiare ale multora dintre femeile cu cancer de sân. Astfel, doar manopera pentru o perucă cu păr scurt ajunge la 900 de lei, iar pentru una cu păr lung la 1500 lei. Pentru realizarea unei peruci este nevoie de 5 codite în cazul părului bogat şi de 7 codiţe pentru cel subţire. Lungimea minimă a unei codiţe este 15 cm.

Gulia şi-a luat astăzi inima cea verde în dinţi şi s-a dus la Beauty District, unul din saloanele care s-au alăturat campaniei. Acolo am fost întâmpinată de Andrei care m-a lăsat fără o bună bucată din a mea podoabă capilară.

Mai exact am doborât un record! Nu numai că am donat mai mult de 15cm (care este lungimea minimă care se poate dona), dar am donat aşa de mult păr că nu a mai încăput pe scală! Să zicem numa 20cm şi să nu punem şi vârfurile la socoteală.

Brave cut de Gulia
Gulia a bătut recordurile donând 20cm de păr

M-am bucurat să aud că numai la Beauty District din Piaţa Victoriei au venit peste 120 de femei de când s-a lansat campania şi până acum. Din păcate, niciun barbat nu s-a prezentat cu această iniţiativă, aşa că nu îmi rămâne decât să spun: Dragii mei pletoşi, hai şi voi să faceţi un gest frumos! Orgoliul rămane intact, iar părul oricum creşte la loc!

Cam atatea femei au ales sa isi doneze parul la acest salon in ultima saptamana! Bravo ladies!
Cam atâtea femei au ales să îşi doneze părul la acest salon în ultima săptămână! Bravo ladies!

Cred că nu am mai fost tunsă aşa scurt din şcoala generală, dar mă simt bine! Andrei a avut grijă ca părul care mi-a rămas să aibă o formă frumoasă şi potrivită mie! Jos pălăria, domnule!

And we had fun!
And we had fun!

Aşa că dragele mele şi, sper, dragi pletoşi, m-aş bucura să îmi urmaţi exemplul! Este un gest atât de mic şi atât de simplu dar care contează enorm de mult pentru cineva care nu se mai poate bucura de un lucru pe care noi îl luăm de bun. Eu vă garantez că vă veţi simţi bine. Şi în plus veţi avea parte de atenţia şi experienţa unui hairstylist!

Vă recomand câteva saloane partenere Fundaţiei Renaşterea la care puteţi merge pentru un Brave Cut:

Lista completă a saloanelor partenere o puteţi găsi pe site-ul Fundatiei Renasterea.

Gulia dupa Brave Cut
Gulia după Brave Cut
In poza asta de la Future of Media se vede foarte bine cam cata claia de par aveam.
În poza asta de la Future of Media se vede foarte bine cam câta claia de păr aveam.
This is me now :)
This is me now 🙂

2 comentarii la „Totul despre Brave Cut

Lasă un răspuns