[Cronică de film] Serenity / Calmul dinaintea furtunii

Au trecut deja câteva zile bune de când am fost să văd filmul Serenity / Calmul dinaintea furtunii și tot nu-s în stare să duc articolul ăsta la bun sfârșit!

De ce, you might ask

Păi pentru că nu pot vorbi despre el fără să dau spoilere! Cele mai mișto faze ale filmului, sunt fix alea pe care e bine și sănătos să le descoperiți voi singurei la cinema!

Dar hai totuși să încerc 🙂

Avem doi actori very good looking de la Hollywood, Anne Hathaway  și Matthew McConaughey, ce construiesc o poveste pe ocean. El e un căpitan de vas de pescuit ce aleargă după cai verzi pe pereți, în cazul lui, un ton de proporții monstruoase. Ignoră oportunități și oameni și dă cu piciorul unor surse adevărate de venit pentru a captura prada supremă și a dovedi tuturor că aceasta există și că el poate!

Ea a alergat după cai verzi pe pereți și, în cele din urmă, și-a dat seama că a fost o mare greșeală! Caii nu erau așa de verzi cum păreau și nici așa mulți, iar pereții erau chiar strâmbi, așa că vine la Baker Dill cu o propunere cel puțin copleșitoare.

Acum marea întrebare nu mai este dacă „o va face sau nu?”, ci „ce este adevărat și ce nu?”

Și de aici începe furtuna, iar filmul chiar începe să se joace cu mintea noastră! Am pus totul la îndoială, am încercat să îmi imaginez tot felul de alternative, dar până la final nimeni nu știe adevărul!

Dar trebuie să recunosc, mi-ar fi plăcut ca scenariul să așeze povestea mai la limita dintre real și ireal, scenele care să întrețină povestea adevărată să alterneze cu cele care să te ducă cu gândul la cealaltă posibilitate, astfel ca până la finalul filmului să fim toți amețiți și să nu știm ce să mai credem!  Altfel, pentru un cinefil mai cu experiență s-ar putea ca totul să își piardă farmecul sau chiar să devină hilar!

Serenity / Calmul dinaintea furtunii intră în cinematografe din 1 februarie și este distribuit de Ro Image.

Lasă un răspuns