Am fost la concert Hindi Zahra

Dupa o mica plimbare (neplanificata) prin parcul Carol, am gasit intrarea in Arenele Romane. Nu stiu cum sunteti voi, dar mie mereu imi da cu virgula drumul catre arene. Am ajuns fix inainte ca pe scena sa urce Dan Byron si Luiza Zan, mi-am gasit gasca si ne-am apropiat pe scena.

Doua voci incredibile si o chitara, ce au trecut prin multe nuante de jazz, folk, rock si povesti de adormit copiii. Dan chiar a cantat cu vocea jazz, iar rezultul l-a uimit si pe el! Luiza si Dan nu s-ar mai fi dezlipit de scena nici cand din backstage au inceput sa li se faca semne. Truth to be told, nici noi nu prea ii lasam sa plece!

byron hindi zahra

Intuneric. Incepe buluceala catre scena. Prieteni. Veselie. Entuziasm. Coate. Si dintr-o data ropote de aplauze! Nu vedeam, dar mi-am dat seama ca urcase pe scena! Era ea, Hindi Zahra! Imbracata in verde 🙂

Pentru cei care nu stiu, aici ma includ si pe mine, Hindi este o cantareata si actrita franco-marocana. S-a nascut in Khouribga, Morocco. Mama ei era dansatoare si actrita. La 15 ani s-a mutat la Paris, la tatal ei, si a inceput sa lucreze la Luvru. A invatat singura sa cante la mai multe instrumente muzicale iar pana in 2005 avea deja peste 50 de cantece compuse de ea, printre care Beautiful Tango, Oursoul, Try si Stand Up. Pe toate acestea le-a inclus in EP-ul de debut care a marcat ascensiunea ei in lumea artistica.

hindi zahra

Concertul nu a fost un simplu concert, a fost un spectacol in toata regula, o nebunie de culori si un vartej de influente si inflexiuni: folk din Maroc, gypsy, jazz, world music, blues! Alaturi de cei 6 instrumentisti, Hindi Zahra a transformat seara tuturor. Ne-a plimbat prin multe stari, ne-a umplut de energie, ne-a pus un mare zambet pe fata, ne-a facut sa dansam si sa aplaudam pana la oboseala!

Hindi Zahra este inca unul din artistii care demonstreaza ca nimic nu se compara cu un concert live! Oricat de perfecte si fix pe note are fi melodiile intregistrate in studio, nimic nu se compara cu ceea ce iese din mix-ul de energii care zburda vesele prin sala. Lasati youtube-ul si mergeti la concerte!

hindi zahra

Photo Credits: Miluță Flueraș

Lasă un răspuns