Începe Festivalul Internațional de Statui Vivante

Festivalul Internațional de Statui Vivante (FISV 2017) a ajuns la cea de-a VII-a ediție. Este organizat de Teatrul Masca și anul acesta are loc în perioada 30 mai – 5 iunie în mai multe locuri din București: la Casa Filipescu-Cesianu, în parcuri din Cartierele Ferentari -Humulești, Crângași și în parcul Herăstrău.

Cu singuranță ați văzut statuile vivante din anii precedenți, chiar și așa în trecere. Anul acesta, organizatorii ne-au pregătit multe momente faine alături de invitații lor din străinătate, așa că merită din plin atenția noastră.

De unde știu că o să fie fain?

Pai zilele trecute am asistat la o repetitie a celor de la Masca și am fost plăcut surprisă să vad un grup de actori din China care munceau de zor să le iasă perfect scenele din O Noapte Furtunoasă pe care le vor interpreta în fața atâtor oameni pe durata festivalului. Mi s-a părut foooarte tare să vad niște chinezi dând viață unor personaje atât de românești. Unde mai pui că tot momentul se termină cu o sârbă ca la mama ei acasă! Nah că mi-a scăpat și surpriza!
Claaar e un moment care nu trebuie ratat!

În total sunt peste 30 de actori veniți din alte țări special pentru acest festival. Celor din China li se alătură și câțiva actori din Austria și Olanda.

Pe scurt, vor fi 15 spectacole de statui vivante prezentate în premieră de Teatrul Masca și în total vor fi 50 de statui vivante prezentate în cele 6 zile de festival.

Cum arată programul FISV 2017?
  • 30 mai, ora 20.00: Deschiderea festivalului cu „Noaptea statuilor vivante” (la Casa Filipescu-Cesianu de pe Calea Victoriei), un eveniment inedit cu zeci de actori ce vor da viață unei lumi cosmopolite, formate din personaje cu povești din toate timpurile.
  • 31 mai – 1 iunie, 18.00 – 22.00: Parcul Humulești (Ferentari)
  • 2 iunie – 3 iunie, 18.00 – 22.00: Parcul Crângași
  • 4 iunie – 5 iunie, 18.00 – 22.00: Parcul Herăstrău (Roata Mare)

Așadar, Teatrul Masca ne așteaptă pe toți la o nouă ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante, nici mai mult nici mai puțin decât 6 zile de spectacole culturale gratuite.

Mai multe detalii despre Festivalul Internațional de Statui Vivante găsești pe masca.ro sau pe pagina de Facebook a festivalului.

Lasă un răspuns