Piata Indonezia

Probabil ca v-ati dat seama deja ca atunci cand vine vorba de vreun eveniment cu tenta asiatica in care se promite si mancare „ca la mama lor”, nu pot sa lipsesc. Asadar, cand am primit invitatia de a participa la Piata Indonezia am fost super incantata.

Prin urmare, iata-ma sambata la ora pranzului la Ambasada Indoneziei. De departe se auzea muzica, lume multa ce se indrepta intr-acolo, ma gandesc ca e de bine, nu va fi ca la Festivalul Thailandez. Cladirea ambasadei era pregatita de oaspeti, intram in curtea interioara unde se tinea evenimentul.

.IMG_3979

Gasim o atmosfera de sarbatoare, super colorata, multa lume imbracata traditional, in culori tari, oameni zambitori si gata sa iti ofere orice informatie. Intr-un colt era amenajata o scena pentru spectacolul cu muzica si dansuri traditionale.

IMG_3983

Intre timp vad oameni trecand cu farfurii cu tot felul de bunataturi, deci ma linistesc, nu o sa mananc supa-n-plic:) Casc gura si pe la celelalte standuri cu haine, bijuterii, incaltaminte, cafea, si, in sfarsit ma indrept catre pavilionul cu mancare. Pachetele, rulori, supe, frigarui, orez, prajituri, nici nu stiai la ce sa te opresti. Bineinteles ca toate erau „homemade”, cu unele venisera gata facute, altele se faceau pe loc. La fiecare stand preparatele erau vandute chiar de doamnele care le gatisera, toate imbracate in costumele traditionale. La frigarui si orez nu am reusit sa ajung din cauza cozilor foarte mari, dar le-am vazut la norocosii mai rabdatori ca mine si aratau demential. Eu am luat tot felul de snack-suri, aici era coada mai mica

IMG_3981

Apoi, mi-a facut cu ochiul o oala in care fierbea o supa cu „perisoare”. Am convins-o cu greu pe doamna de la stand sa mi-o puna la pachet, spunea ca e fierbinte si ca se va strica imediat, i-am promis ca in max 15 min o sa fiu cu ea acasa, in farfurie. Am primit la ea si un pachetel mic-mic cu renumitul „sambal” , un sos iute facut in casa. Absolut demential,

Am lasat special la final aspectul care m-a impresionat cel mai mult la acest eveniment, si anume amabilitatea doamnei si a domnului ambasador. Niste gazde deosebite care ne-au facut sa ne simtim speciali, facandu-si timp sa ne spuna, personal, cateva cuvinte. Doamna ambasador Cut Dina ne-a multumit pentru prezenta, iar domnul ambasador Diar Nurbintoro mi-a oferit cateva informatii necesare unei excursii in Indonezia.

Dupa acest scurt preview, cu plajele din Bali in minte, caut oferte la Qatar…mi-a zis mie domnul ambasador ca la ei gasesc cele mai convenabile variante pentru a ajunge in Indonezia:)

 

 

 

Lasă un răspuns