[Cronica de film] Allied / Aliatul

Si-am fost sa vedem Allied/ Aliatul, adica filmul ala care (supposedly) a bagat divortul intre Angelina Jolie si Brad Pitt.

Povestea este simpla (si parca am mai vazut-o pe undeva), el si ea se intalnesc la job, care job presupunea ca cei doi sunt casatoriti si madly inlove. Teapa e de partea loc, pentru ca chiar se indragostesc unul de altul. El, Max Vatan (Brad Pitt), este un agent al serviciului britanic de spionaj. Ea, Marianne Beausejour (Marion Cotillard), este o  o spioana franceza. Misiunea lor oficiala este aceea de a asasina un anume oficial german. Nici nu naste ea bine un copil in mijlocul curtii spitalului cu avioane de lupta trecand pe deasupra, ca Max afla ca partenera sa lucreaza de fapt pentru nazisti. Si da-i si investigheaza!
Este adevarat sau nu? Evident nu veti afla de la mine 🙂

allied

 

Ce mi-a placut mult de tot la filmul asta a fost imaginea! Bai nene, daca dadeai pauza in orice moment as putea sa jur ca iesea o poza demna de pus in rama. Fiecare cadru era perfect! Compozitie, lumina, culori, expresivitatea personajului…tot!

Mi-a mai placut atentia la detalii. Masinile, hainele, bijuteriile, coafurile, decorurile and so on, toate astea au fost perfect alese si scoase in evidenta cat sa te bage cat mai bine in epoca respectiva si in povestea celor doi.

Si da frate, Brad Pitt si Marion Cotillard sunt cam deliciosi pe ecrane in povestea asta a lor de iubire pe timp de razboi. Nu mai zic ca joaca impecabil si isi construiesc foarte misto personajele pentru ca asta era de asteptat, right?

allied

Ce nu mi-a placut la acest film e faptul ca usor cam lalait pe alocuri. Are 124 de minute….well, i-as da 100.
In afara de asta e cam previzibil. Adica da, la inceput te intrebi „Cine e asta si ce cauta aici?”, dar odata ce ti-a fost lamurit si acest aspect e cam clar ce o sa se intample. Sau sunt io mama omida…

All in all, e frig afara, e decembrie, un film la cinema merge oricand 🙂
Pentru o calatorie in alta epoca si pentru niste imagini faine rau, va recomand Allied/ Aliatul. Intra din 2 decembrie in cinematografe si este distribuit de RoImage.

Lasă un răspuns