[Cronica de film] Miss Peregrine’s Home for Peculiar – Copiii domnisoarei Peregrine: Intre doua lumi

Am fost aseară să vedem un film pe care îl așteptam de mult, mult timp: Miss Peregrine’s Home for Peculiar – Copiii domnișoarei Peregrine: Între două lumi. Dacă și voi ați fost fascinați de trailer, let me tell you this: filmul o să vă captiveze și o să vă poarte într-o lume fantastică exact așa cum reușeau să o facă basmele din copilărie.

Copiii deosebiți pot sta liniștiți pentru că domnișoara Peregrine are grijă de ei. Cine este domnișoara Peregrine? O făptură fabuloasă, cu puteri magice, care iubește copiii deosebiți. Adică acei copii care pot zbura, care au o forță deosebită, care văd ceea ce alții nu pot vedea, care aprind focul printr-o singură atingere a mâinii sau care pot fi invizibili.

miss peregrines home-for-peculiars

Dacă v-am făcut curioși, dacă vreți să știți mai multe despre căminul unde, prinși într-o buclă temporală care le conferă o veșnică tinerețe, copiii deosebiți trăiesc într-o deplină armonie, ocrotiți de cea care-i ocrotește de forțele dușmanilor, vă recomand cu căldură filmul în regia lui Tim Burton.

Așa puteți să-l cunoașteți pe Jack, un puști timid care, fascinat de poveștile bunicului care i-au marcat copilăria, ajunge să realizeze nu numai că aceste povești erau reale, dar și că și el deține puteri neobișnuite, daruri speciale care-l ajută să-o salveze pe domnișoara Peregrine și copiii ei.

Acțiunea este susținută, iar lupta între bine și rău plină de pericole și suspans fiind, în același timp, presărată cu multe glume simpatice și efecte speciale bine realizate dar și scene ce ating puțin horror-ul.

Filmul Miss Peregrine’s Home for Peculiar este bazat pe romanul bestseller omonim scris de Ransom Riggs și regizat de omul care știe să ecranizeze adevarate vise, basme și filme grandioase, Tim Burton. Povestea de față nu se abate de la regulă, din primele minute filmul reușește să te poarte într-o cu totul altă lume și să te țină acolo până la apariția credits-urilor (sau poate și până mai încolo). O lume fatastică, o lume în care monștrii din copilărie capată formă, o lume în care mintea îți zburdă permanent între trecut, prezent și se mai învârtește și în buclă. O lume în care domnișoara Peregrine și alte ființe ca ea au grijă de copiii deosebiți ca niște mame adevărate.

miss peregrine

Și apropo de Miss Peregrine, ea este personajul meu preferat din acest film! În primul rând că e superbă! There, I said it! În al doilea rând că Eva Green chiar dă viață acestui personaj într-un mod super fain. I se potrivește perfect, e credibilă, constantă, nu exagerează, nu iese din rol, se impune, e mămoasă, e și amuzanta …și e superbă! Ce? Am mai zis asta?

O să ma opresc aici pentru că, de fapt, orice aș spune tot nu reușesc să zic cât de mișto e filmul ăsta, deci trebuie musai să îl vedeți!
Intră din 30 septembrie în cinematografe și este distribuit de Odeon Film.

 

 

Lasă un răspuns