Cum a fost la concertul Dirty Shirt -FolkCore DeTour București

Dirty Shirt au încheiat o nebunie de turneu cu un concert la Arenele Romane din București. FolkCore DeTour a însemnat o alăturare super inedită între folclor, electro, dubstep, alternative, reggae, metal și  Ansamblul Folcloric Național Transilvania, plus cele două soliste din Hybrid Symphony: Alexa și Miru. În deschidere au cântat E-AN-NA. Și-au călătorit așa prin șase orașe și-au umplut oamenii de energie și voie bună.

Eu acum i-am văzut pentru prima dată live. I-am descoperit pe youtube anul trecut și erau salvarea mea de luni dimineața. Mai buni chiar și decât cafeaua. Țopăiam și cântam de se speria tot biroul, dar cine era fresh și gata să cucerească lumea?

Mi s-au părut absolut geniali!
În afară de energia și starea de bine, care știam că ne va cuprinde pe toți, cei de la Dirty Shirt au reușit să ne surprindă cu un concept inedit demn de scene internaționale. Ansamblul Folcloric Național Transilvania a luat cu asalt scena de la început și nu au fost doar backing instrumental pentru Dirty Shirt, ci au avut și părți doar ale lor. Folcloristii, îmbrăcați în costume populare și cântând la toate instrumentele posibile, au făcut ca piesele Dirty Shirt să sune mai bestial ca de obicei.

Mi-a mai plăcut și atmosfera creată. Parcă eram un grup mare de prieteni care s-au adunat să cânte și să țopaie. Ne-am strâns în hore și ne-am învârtit la viteze amețitoare, am jucat până nu ne-am mai simțit picioarele și am dat din cap până când n-am mai știut dacă ăsta e părul nostru sau al vecinului de lângă…

Probabil a fost primul concert în care scena Arenelor a părut neîncăpătoare. Un număr impresionant de artiști au umplut scena, încât mi-a fost imposibil să îi prind pe toți într-o poză, chiar și cu cel mai wide obiectiv din dotare. În jur de 30 de oameni au reușit să își unească forțele, talentul și energia pentru ca noi să avem o seară bestială! Dan “Rini” Crăciun – voce; Robert Rusz – voce; Mihai Tivadar – chitara, clape; Cristian Balanean – chitara; Dan Petean – chitara; Pal Novelli – chitara bass; Vlad Toca- tobe; percuţionistul Dan Secheli (Semnal M); violonistii Cosmin Nechita (Haggard) şi Gabriel Barastean; Alexandra Joicaliuc şi Miruna Puiu (Hybrid Symphony) – backing vocal; Andrei Oltean din E-AN-NA și  Ansamblului Naţional Folcloric “Transilvania” din Baia Mare. Pentru ultimele piese, cei de la Dirty Shirt l-au invitat pe scena pe Sergiu Corbu Boldor (Ad Hoc).

Pe post de încheiere, aruncați un ochi în galeria foto 🙂

Un comentariu la „Cum a fost la concertul Dirty Shirt -FolkCore DeTour București

Lasă un răspuns